(του Εμμανουήλ Ζερβού)
Λίγο πριν το «Ζάππειο 2», και αναμονή δημοσκοπήσεων που θα φέρνουν τη Νέα Δημοκρατία να «προσπερνά» το ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου, η Συγγρού διαπιστώνει ότι ο Αντώνης Σαμαράς έχει τη δυνατότητα να είναι εκείνος που «θα γυρίσει τη σελίδα», στην πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα την οποία βιώνει η χώρα τον τελευταίο χρόνο, όσο βρίσκεται δηλαδή σε εφαρμογή το πρόγραμμα δημοσιονομικής σταθεροποίησης που προβλέπει το Μνημόνιο με την τρόικα.
Τα ποιοτικά στοιχεία της δημοσκόπησης της «Marc», που δημοσίευσε το «Έθνος της Κυριακής», δείχνουν ότι οι Έλληνες πολίτες, στη συντριπτική πλειοψηφία τους, και ανεξαρτήτως κομματικών προτιμήσεων, θεωρούν πλέον το Μνημόνιο ξεπερασμένο και αδιέξοδο. Ζητούν μετ’ επιτάσεως «πολιτική επαναδιαπραγμάτευση», με έμφαση σε αναπτυξιακές παραμέτρους.
Το ζητούμενο αυτό, αποτελεί τη βάση και τον κινητήριο άξονα των προτάσεων που θα παρουσιάσει στο «Ζάππειο 2» ο Αντώνης Σαμαράς, σε συνδυασμό με την εύλογη πολιτική δικαίωση που αισθάνεται ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για τις εξελίξεις.
Ο Αντώνης Σαμαράς ήταν εκείνος που εξαρχής διατράνωνε σε όλους τους τόνους ότι «το Μνημόνιο δεν βγαίνει», και καλούσε...
εγκαίρως την Κυβέρνηση να προχωρήσει στην εφαρμογή ενός άλλου μείγματος οικονομικής πολιτικής, το οποίο θα έδινε έμφαση στην ανάπτυξη.
Σήμερα, στη γραμμή του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, δείχνουν να προστρέχουν ακόμη και οι… Βρυξέλλες, μιλώντας για ένα νέο μνημόνιο, οι πρόνοιες και οι στοχεύσεις του οποίου θα έχουν ελάχιστη σχέση με την αντι-αναπτυξιακή και υφεσιακή σύμβαση, την οποία υπέγραψε η Ελλάδα πριν από ένα χρόνο.

(statesmen.gr)
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top