(Του Ίωνος Ελληνικού)
Μόνον εάν τους θεωρήσουμε τουλάχιστον αφελείς, θα μπορούσε ν’ αποφύγουν τη μομφή της έως και συνειδητής παραδόσεως της χώρας σε ξένα συμφέροντα. Κυρίως όμως της συνακόλουθης εθνικής συρρικνώσεως.
Που θα επέλθει σε ό,τι αφορά μείζονα ζητήματα γεωπολιτικής κυριαρχίας αφενός κι ελέγχου πλουτοπαραγωγικών πόρων αφετέρου. Κι εννοούμε αυτούς που με τόση επιπολαιότητα διαχειρίζονται σήμερα τις τύχες της χώρας. Χωρίς δισταγμό και χωρίς φοβικές αμφισημίες: Η πατρίδα μας δεν πρόκειται να παραμείνει όπως την έχουμε βιώσει μέχρι σήμερα και όπως τη γνωρίζουμε τώρα. Θ’ ακολουθήσει, δυστυχώς, τη ζοφερή κατιούσα της κοινωνικής απαξιώσεως που της επιβάλλεται ήδη με βαναυσότητα έξωθεν. Και με ολέθριους τρόπους, που σκοπούν να θρυμματίσουν τους εθνικούς σπονδύλους. Και να γονατίσουν αυτόν τον λαό. Κρεουργώντας τη στοιχειώδη αξιοπρέπεια του μέσου πολίτη. Που τον διασύρουν ανά τας ευρωπαϊκάς ρύμας και αγυιάς ως διεφθαρμένον, ακαμάτην, απαίδευτον και δεκτικόν πάσης αυτοεκποιήσεως!
Εθελοτυφλούν όσοι από εμάς δεν έχουν ακόμη καταλάβει πού το πάνε. Και μυωπάζουν εκείνοι που δεν αντιλαμβάνονται πού τελικά θα βρεθούμε, εάν απαθείς αποδεχθούμε τη μοίρα, την οποίαν αυτουργοί σε κέντρα αποφάσεων εκτός Ελλάδος προάγουν. Και την οποίαν ημεδαποί βραχίονες υπηρετούν, εν ονόματι δήθεν της εθνικής σωτηρίας! Η οποία, όμως, με βεβαιότητα είναι ψευδώνυμο της καταστροφής.
Ήδη –και αν δεν θέλουμε να μας εμπαίζουν ή ν’ αυτοεμπαιζόμεθα– τα πράγματα οδηγούνται ταχυρρύθμως προς μη αναστρέψιμες εξελίξεις. Με την κακοήθη νεοπλασία του πρώτου Μνημονίου...
να υποτρέπεται σε ολέθριες μεταστάσεις στον εθνικό οργανισμό. Του οποίου καίριες παράμετροι καθυποθηκεύονται. Και που, στην καλύτερη περίπτωση, θα εκποιηθούν έναντι πινακίου χρηματιστηριακής φακής.
Κι εμείς μεν, μπορεί να έχουμε για όσα συμβαίνουν μερίδιον, έστω, της ευθύνης, λόγω αφελών και απροβληματίστων εκλογικών επιλογών. Αλλά σε τι έπταισαν εκείνοι που τελικά θα πληρώσουν; Γιατί ο λογαριασμός θα πάει στα παιδιά και θα καταβληθεί από τα εγγόνια μας! Που κανένας βεβαίως δεν ξέρει σε ποια και κυρίως ΣΕ ΠΟΣΗ πατρίδα θα μένουν... Όσοι βεβαίως παραμείνουν εδώ. Και δεν κασσανδρολογούμε. Απλώς προειδοποιούμε. Για να μην αποβούμε τελικά εθνικοί αυτοκτόνοι. Άξιοι της τύχης. Και του νου μας... 
(To Παρόν)
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top