(του Νικόλαου -Κυριάκου Ζωντανού)
Είναι αλήθεια ότι στο Μέγαρο Μαξίμου διαπιστώνουν μερική αλλαγή των συνθηκών που επικρατούν σε πολιτικό επίπεδο, σε σχέση με τις ισορροπίες ανάμεσα στην Κυβέρνηση και την Αξιωματική Αντιπολίτευση.
Παρά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι ασφυκτικές πιέσεις των Βρυξελλών για συναίνεση, η πρόταση που κατέθεσε ο Αντώνης Σαμαράς στο «Ζάππειο 2», και η συνεπής ρητορική που ακολουθεί έκτοτε ο Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας για μια νέα εθνική συνεννόηση, εκτιμάται ότι γεφυρώνουν το χάσμα.
Γι’ αυτό και στις επικείμενες συναντήσεις του Πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς, πρόθεση του Μεγάρου Μαξίμου είναι να εμφανιστεί η Κυβέρνηση ακόμη πιο διαλλακτική έναντι ων κομμάτων της Αντιπολίτευσης, κυρίως δε έναντι της Νέας Δημοκρατίας και του Αντώνη Σαμαρά.
Συνεργάτες του Πρωθυπουργού σημείωναν με νόημα ότι οι διεθνείς επαφές του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ιδιαίτερα στους κόλπους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, από το οποίο και προέρχεται η πλειοψηφία των ηγετών των χωρών-μελών της Ένωσης, μπορεί να αποδειχτούν εξαιρετικά εποικοδομητικές για τη διαπραγματευτική θέση της χώρας.
Και επειδή η λέξη «συναίνεση» έχει διαπιστωθεί ότι προκαλεί αρνητικούς συνειρμούς και εγείρει ενστάσεις από την πλευρά της Συγγρού, το Μέγαρο Μαξίμου σχεδιάζει να εντάξει στη ρητορική του Πρωθυπουργού την έννοια της «συστράτευσης», που θα τονίζει και τη συνδρομή της Αντιπολίτευσης σε μια εθνική προσπάθεια, χωρίς η Νέα Δημοκρατία και τα υπόλοιπα κόμματα που θα στηρίξουν κάποια μέτρα, να εμφανίζονται ότι υποχωρούν από τις θέσεις τις οποίες έχουν διατυπώσει εδώ και μήνες.
(statesmen.gr)

Online-press: Το δούλεμα από το σύνολο των κομμάτων και του πολιτικού συστήματος συνεχίζεται! όμως η εποχή της αθωότητας τελειώνει... Οι Έλληνες είναι πλέον έτοιμοι να αφήσουν τον φραπέ  και να μπουν με δύναμη  στον αγώνα.... με κύριο σύνθημα: " Εις οιωνός άριστος ... αμύνεσθαι περι πάρτης....". 
Σαν οικονομία δεν έχουμε φτάσει ....και στο χάλι της Ισπανίας για να ξεσηκωθούμε!! ( Άρα αρχίστε τον αγώνα χωρίς εμένα....)
Άλλωστε υπάρχουν και σοβαρότερα προβλήματα να ασχοληθούμε! Άραγε θα βγει ο ΠΑΟ στο Τσαμπιονς Λιγκ ή θα του κλέψουν την θέση η ΑΕΚ ή ο ΠΑΟΚ. Θα υποβιβασθεί ο Ηρακλής; Πότε θα ξαναπαντρευθεί η Μενεγάκη; Ποιος αστέρας του Ελληνικού τραγουδιού χώρισε; Και άλλα πολλά...
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top