Πανηγυρικός Εσπερινός με απρόοπτα στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Βόλο.
Ξέσπασε την οργή του στον Μητροπολίτη Δημητριάδος, 32χρονος Βολιώτης που επιτέθηκε στον κ. Ιγνάτιο στον κατάμεστο Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης την ώρα του πανηγυρικού Εσπερινού, χτυπώντας τον με τη ζώνη του.
Η παρέμβαση των ανδρών του Λιμενικού Σώματος απέτρεψε τα χειρότερα, ενώ λίγο αργότερα στο κήρυγμά του ο κ. Ιγνάτιος επιχείρησε να υποβαθμίσει στο επεισόδιο, εκφράζοντας τη συμπάθεια και την αγάπη του στο συγκεκριμένο νεαρό, ζητώντας να μην τιμωρηθεί.
Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις «Κωνσταντίνεια» συνεχίζονται σήμερα, ανήμερα της μεγάλης γιορτής των δύο αγίων, και αύριο όπου αναμένεται πλήθος κόσμου να προσέλθει στο ναό για να προσκυνηθεί.
Το επεισόδιο, που εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια πιστών και επισήμων που συμμετείχαν στις λατρευτικές εκδηλώσεις στη μνήμη των δύο Αγίων, προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση αλλά και παγωμάρα, ενώ για αρκετά λεπτά στο εκκλησίασμα επικράτησε χάος μέχρι να συνειδητοποιήσουν πιστοί και επίσημοι τι ακριβώς έχει συμβεί.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες του επεισοδίου,  ο 32χρονος νεαρός από νωρίς το απόγευμα βρισκόταν στο προαύλιο του Ιερού Ναού «μεταφέροντας» λεκτικά την αποδοκιμασία του και την αποστροφή του προς την Εκκλησία, διότι όπως διαμαρτυρόταν δεν βοηθάει τους φτωχούς και όσους έχουν πρόβλημα να ζήσουν.
Οι πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι δεν είναι η πρώτη φορά που το έκανε, αφού άνθρωποι που διαμένουν στην περιοχή τον έχουν εντοπίσει και άλλες φορές να βρίσκεται έξω από τον Ιερό Ναό ζητώντας οικονομική βοήθεια.
Μέσα στην κοσμοπλημμύρα και ενώ ο Πανηγυρικός Εσπερινός ήταν σε εξέλιξη ο 32χρονος βρήκε την ευκαιρία χωρίς να τον αντιληφθεί κανείς και εισήλθε στο Ιερό του Ναού και από εκεί στον σολέα όπου μεταξύ των άλλων κληρικών στεκόταν όρθιος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος.
Ο νεαρός είχε δεμένο στη μέση του ένα μπουφάν και με αστραπιαίες κινήσεις... αφού το έβγαλε, τράβηξε τη ζώνη του και την εκσφενδόνισε στο πρόσωπο του κ. Ιγνατίου, χτυπώντας τον.
Άνδρες του Λιμενικού που στέκονταν δίπλα στην εικόνα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης κινήθηκαν αμέσως και «αφόπλισαν» τον 32χρονο, ενώ μέσα στην εκκλησία επικράτησε πανικός, αφού ακόμη και οι πολιτικοί που παραβρίσκονταν σάστισαν όπως και όλοι οι πιστοί με το συμβάν.
Ο 32χρονος απομακρύνθηκε από τους Λιμενικούς και μέλη της Εκκλησιαστικής Επιτροπής, ενώ ο Πανηγυρικός Εσπερινός συνεχίστηκε κανονικά.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Ιγνάτιος στο κήρυγμά του λίγο αργότερα σύμφωνα με παραβρισκόμενους έδωσε «άφεση αμαρτιών» στον δράστη του επεισοδίου, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο που αντιμετωπίζει προβλήματα και τον οποίο ο ίδιος «τον αγαπά».
Τέλος να σημειωθεί, ότι ο 32χρονος συνελήφθη.
(romfea.gr)
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top