(του Θρασύβουλου Μαυρομμάτη - Λέκτορα Παν/μίου Πατρών)                                                 
Μάταια και με σαθρά επιχειρήματα προσπαθούν oι προκατειλημμένοι να απομειώσουν πολιτικά την οικονομική παρέμβαση-μανιφέστο του Αντώνη Σαμαρά στο “Ζάππειο 2”.
Μια παρέμβαση που άφησε  ανεξίτηλο αχνάρι αισιοδοξίας και βαθύ αποτύπωμα ευθύνης,  πειστικότητας και αισιοδοξίας στο δραματικό και γκρίζο μας τοπίο.
Δεν είναι εύκολος ο δρόμος, είπε ο Αντώνης Σαμαράς.
Ο  σπόρος όμως των Ελλήνων δεν πεθαίνει ποτέ, υπογράμμισε κλείνοντας.
Κι αυτός ο σπόρος πάλι θα καρπίσει στην άνυδρη συγκυρία και θα  ξαναδώσει  νόημα  και προοπτική για την επανεκκίνηση της οικονομίας  και της πατρίδας.
Ένα νόημα ζωής απέναντι τον ζόφο της σημερινής παρακμής, με νέες διάπλατες χαραμάδες ελπίδας, αξιοπρέπειας και αυτοπεποίθησης στη νέα πορεία που θα  τιμήσει διδάγματα προγόνων και θα φωτίσει τους επιγόνους στα προτάγματα των καιρών.
Των καιρών που...«ου μενετοί».
Ναι, κρίσιμο είναι το σημερινό σταυροδρόμι της πατρίδας μας.
Ναι, κρίσιμη είναι αυτή η ώρα του λαού μας που θέλει πάλι να ονειρευτεί.
Να ονειρευτεί, αλλά  και αποφασιστικά να σταθεί  ανάμεσα στην ανατροπή και τα χαλάσματα που  η απόγνωση και οι ηττημένοι της ιστορίας τον παροτρύνουν  και στην επίπονη  αυτοδιόρθωση από την άλλη, που γνωρίζει καλά την διαφορά και την αξία του εφικτού από το ουτοπικό και επικίνδυνο τίποτα.
Αυτοδιόρθωση λοιπόν, όχι όμως με  μερεμέτια και φτηνά φτιασιδώματα από αυτή την αποδιαρθρωμένη και ανάλγητη κυβέρνηση του Γ. Παπανδρεέου που ψεύδεται, εξαπατά και ζητάει εκβιαστικές συναινέσεις και… συν-ενέσεις στήριξης της  καταστροφικής  της πολιτικής.
Αυτοδιόρθωση δομική στους αρμούς...
και στα σινάζια της πατρώας οικοδομής για μια άλλη δημοκρατική, κοινωνική και οικονομική ανασυγκρότηση και στερέωση.

Για μια νέα επανεκκίνηση.
Μπορούμε να τον γυρίσουμε τον άσχημο καιρό, είπε με άλλα λόγια ο Αντώνης Σαμαράς.
Και ζήτησε επίμονα και ξεκάθαρα επαναδιαπραγμάτευση των όρων του επαχθούς μνημονίου που γονατίζει  το λαό και που κάποιοι δόλια και ανεύθυνα υπέγραψαν και ψήφισαν υποθηκεύοντας  ακόμα και την Εθνική μας κυριαρχία και ανεξαρτησία.
Και έπεισε ο λόγος του, ακόμα και  δύσπιστους.
Ναι, μπορούμε να τον γυρίσουμε τον καιρό, απαντάμε  κι ας χρειαστεί να κουραστούμε.       
Να κουραστούμε για να βρούμε πάλι τις αρετές που χάσαμε και που μέχρι χθες έδιναν αξία, υπερηφάνεια και προκοπή σε αυτόν τον τόπο που μας χαρίστηκε απλόχερα και καμαρώνουμε  από μικρά παιδιά.
Από τότε που αλησμόνητοι δάσκαλοι  μας μάθαιναν την πατριδογνωσία αυτής της γης.
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top