Εκπροσώπους των Stage, συμβασιούχους του Δημοσίου, «ενοικιαζόμενους» με πολυετή απασχόληση στην ΕΒΟ Αιγίου και αμοιβομένους με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, δέχτηκε ο Βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος με αφορμή τη προχθεσινή απόφαση - δικαίωση - του Αρείου Πάγου σχετική με την επαναπρόσληψη και μονιμοποίηση τους.
Μετά την συνάντηση ο Τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ έκανε την ακόλουθη δήλωση :
«Αυτά που προεκλογικά υποσχόταν αφειδώς, ο Γ. Παπανδρέου όπως : «διευρυμένες μονιμοποιήσεις όσων καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και γενναία αύξηση μοριοδότησης της προϋπηρεσίας», αυτά και μόνον ζητούμε να υλοποιήσει. Δυστυχώς όμως, η Κυβέρνηση του Μνημονίου, έκανε τα αντίθετα. Με το νόμο Ραγκούση αφαίρεσε την αυξημένη μοριοδότηση και έφερε  τα πάνω κάτω για τους συμβασιούχους.
Η προχθεσινή απόφαση όμως του Αρείου Πάγου σε συνδυασμό με τις πρόσφατες αποφάσεις του Πρωτοδικείου Αθηνών επιβεβαίωσαν ξεκάθαρα αυτά που η ΝΔ και εγώ προσωπικά επανειλημμένως καταγγέλλω ότι με αποκλειστική ευθύνη του ΠΑΣΟΚ : «οι χιλιάδες που εργάσθηκαν από δύο έως και οκτώ χρόνια στο Δημόσιο σήμερα παραμένουν όμηροι ή άνεργοι,».
Ο Νίκος Νικολόπουλος επεσήμανε: Πρέπει να πούμε πέντε μεγάλες αλήθειες:.......
Πρώτη: Σήμερα οι υπηρεσίες υπολειτουργούν λόγω της τεράστιας έλλειψης προσωπικού, αφού μόνον το 2010 αποχώρησαν εξαιτίας του ασφαλιστικού νόμου της Τροικανής κυβέρνησης χιλιάδες υπάλληλοι.
Δεύτερη: Η κυβέρνηση της ΝΔ είχε κινήσει από το 2008 διαδικασίες μονιμοποίησης με προκηρύξεις μέσω  ΑΣΕΠ, σύμφωνα με τα μόρια που είχαν βάσει του νόμου εξασφαλίσει όλοι stagiers και οι συμβασιούχοι.
Τρίτη: Σήμερα βρίσκονται στον «αέρα» και αγωνίζονται  για να τους αναγνωρισθούν  τα εκ του νόμου αυτονόητα δικαιώματα τους.
Ότι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και ότι ήταν όχι μόνον απαραίτητοι και «σανίδα σωτηρίας» για την λειτουργία των υπηρεσιών.
Τέταρτη : Από τη στιγμή, που οι δημόσιες υπηρεσίες, «αδρανοποιούνται» λόγω της υποστελέχωσής τους, όπως γίνεται κατανοητό, οι συνέπειες είναι σε βάρος αυτών, που σήμερα, έχουν περισσότερο παρά ποτέ, την ανάγκη τους.        
Πέμπτη και τελευταία αλήθεια : Η κατάργηση από τον Υπουργό Εσωτερικών της προσαύξησης της μοριοδότησης (που είχε θεσμοθετηθεί από την ΝΔ κατ’ εφαρμογή της Κοινοτικής Οδηγίας του 1999) συνιστά παραβίαση της συγκεκριμένης Οδηγίας. Η απόφαση του Ραγκούση,  επαναφέρει την ελληνική έννομη τάξη όσον αφορά στους συμβασιούχους στην προ του 2004 κατάσταση αντίθεσης με το κοινοτικό κεκτημένο, καθιστά την χώρα μας υπόλογη απέναντι στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ουσιαστικά ανοίγει τον δρόμο προκειμένου χιλιάδες εργαζόμενοι να διεκδικήσουν την δικαίωση τους στα δικαστήρια
Ο κ. Νικολόπουλος κατέληξε τονίζοντας: «Άρα ο αγώνας όλων των συμβασιούχων είναι δίκαιος και συμβολικός.
Διεκδικούν το δικαίωμα στην  δουλειά.
Για αυτό και σήμερα δέχτηκα εκπροσώπους όλων των κατηγοριών, κατόπιν εξουσιοδότησης του Αντ. Σαμαρά για να εκφράσω την ηθική συμπαράσταση και την πολιτική δέσμευση στον αγώνα τους.
Καλούμε την Κυβέρνηση μετά και την δικαίωση που ήρθε από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας να εκτιμήσει τον ευπρεπή και δίκαιο αγώνα των εργαζομένων και να προχωρήσει σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες για την εργασιακή αποκατάσταση τους.
Να προκηρυχθούν οι θέσεις τους και να δοθεί αυξημένη μοριοδότηση όλων πολιτών που επί σειρά ετών κάλυψαν και καλύπτουν μόνιμες και διαρκείς ανάγκες των υπηρεσιών του ευρύτερου και του στενότερου δημόσιου τομέα».
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top