.....Η υπερασπιστική γραμμή του Π. Ψωμιάδη ενώπιον του πενταμελούς εφετείου, όπου κρινόταν σε δεύτερο βαθμό η πράξη του να μειώσει –σχεδόν να εκμηδενίσει- τα πρόστιμα σε έμπορο καυσίμων, ο οποίος συνελήφθη να νοθεύει κατ’ εξακολούθηση, ήταν πάνω κάτω ίδια με αυτήν που είχε ακολουθήσει και πρωτοδίκως. Εξ ου και το αποτέλεσμα ίδιο και βαρύτερο. Ομόφωνα ένοχος χωρίς την παραμικρή μείωση της πρωτόδικης ποινής –φυλάκιση ενός έτους με τριετή αναστολή- και με ορατό πλέον τον κίνδυνο απομάκρυνσης από το αξίωμα του περιφερειάρχη, προσωρινά υπό τη μορφή της αναγκαστικής αργίας και ακολούθως της έκπτωσης, εάν η τελεσίδικη δικαστική απόφαση καταστεί αμετάκλητη.
Επτά ψέματα και οι αλήθειες για την καταδίκη του περιφερειάρχη και τις δικαιολογίες που χρησιμοποιεί ο ίδιος, όποτε (συχνά πάντως) του δίνεται δημοσίως ο λόγος. Συνοπτικά, τα επιχειρήματά του είναι τα εξής:
α) Ο πρατηριούχος του ήταν παντελώς άγνωστος. Στην πραγματικότητα, ο Χρήστος Καραγιαννίδης ήταν στέλεχος της ΝΔ ενώ, σύμφωνα με μαρτυρίες, το βενζινάδικο λειτουργούσε το 2002 ως...εκλογικό κέντρο.
β) Ο Ψωμιάδης υποστηρίζει ότι έκανε χάρη σε έναν άνθρωπο ετοιμοθάνατο. Στην πραγματικότητα, ο Χρήστος Καραγιαννίδης απεβίωσε έξι ολόκληρα χρόνια μετά την πρώτη απόπειρα διοίκησης Ψωμιάδη να του μειώσει τα πρόστιμα.
γ) Ο Ψωμιάδης υποστηρίζει ότι καταδικάστηκε για χίλια ευρώ. Στην πραγματικότητα, ο πρατηριούχος είχε συλληφθεί κατ' επανάληψη   από ελεγκτές του ΣΔΟΕ και της νομαρχίας για νοθευμένα κάυσιμα, των οποίων η ποσότητα εκτιμάται σε δεκάδες χιλιάδες λίτρα και όχι σε 1.300.
δ) Ο κ. Ψωμιάδης υποστηρίζει ότι έδρασε με τη σύμφωνη γνώμη των υπηρεσιών της νομαρχίας. Ωστόσο, ο αρμόδιος προϊστάμενος της Διεύθυνσης Εμπορίου Η. Τυχαλάκης αρνήθηκε να υποκύψει στις σχετικές πιέσεις της διοίκησης "Ψωμιάδη" γι αυτό και αντικαταστάθηκε. Ένα μήνα μετά, υπογράφηκε η απόφαση που οδήγησε τον Νομάρχη στο Δικαστήριο. Τις αντιρρήσεις τους είχαν δώσει εγγράφως και άλλοι υπάλληλοι.
ε) Ο Ψωμιάδης υποστήριξε ότι ο πρατηριούχος είχε ήδη δικαιωθεί από τα δικαστήρια στα οποία είχε προσφύγει για τα πρόστιμα, γι αυτό και ο ίδιος προχώρησε στη μείωση των προστίμων. Ωστόσο.... στην πραγματικότητα όλες οι προσφυγές του κ. Καραγιαννίδη είχαν απορριφθεί από τις αρμόδιες διευθύνσεις τόσο της νομαρχίας όσο και της περιφέρειας.
στ) Ο Ψωμιάδης υποστήριξε ότι καταδικάστηκε με 3-2. Στην πραγματικότητα, η πρωτόδικη καταδίκη του ήταν ομόφωνη, παρά το γεγονός ότι από τους οκτώ μάρτυρες κατηγορίας οι επτά έγιναν αίφνης μάρτυρες υπεράσπισης.
ζ) Βασικό επιχείρημα του κ. Ψωμιάδη ήταν ότι το εκλογικό σώμα τον ξαναψήφισε μόλις πέντε μήνες πριν, ενώ γνώριζαν το γεγονός. Ωστόσο, στις τότε συνεντεύξεις του, απέκρυπτε συστηματικά το γεγονός της καταδίκης του, αρνούνταν να απαντήσει σχετικές ερωτήσεις ακόμη και σε ντιμπέιτ, όπως αυτό που είχε διοργανώσει η "Μακεδονία", δήλωνε ότι δεν υπάρχει καμιά καταδίκη σε βάρος του ενώ είχε επιδιώξει και λάβει τρεις αναβολές στο πενταμελές εφετείο τον τελευταίο μήνα πριν τις εκλογές για να αποφύγει τη γνωστοποίηση του θέματος και τη δημιουργία 'θορύβου' γύρω από το όνομά του.
 
(Θεσσαλονίκη)
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top