Στην εισήγηση της κατά την διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου η σύμβουλος της παράταξης Κ. Χριστόπουλου, Τασία Μανωλοπούλου μεταξύ άλλων ανέφερε και τα εξής:
«Καταρχήν η παράταξη μας ψηφίζει το θέμα του Ταμείου Αλληλοβοήθειας για ένα και μόνο συγκεκριμένο βασικό λόγο. Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε οτιδήποτε μπορεί, έστω και στο ελάχιστο να ανακουφίσει, όσο, για όσο αλλά και όσους συμπολίτες έχουν ανάγκη εμείς θα το ψηφίζουμε.
Ωστόσο δεν μπορούμε να μην σημειώσουμε ότι η εισήγηση που έφερε σήμερα η Δημοτική Αρχή, καταδεικνύει αναμφίβολα αυτό το οποίο φοβόμασταν. Πρόκειται για μία εισήγηση – «έκθεση ιδεών», η οποία περισσότερο σε επικοινωνιακό τρικ παραπέμπει παρά σε πρόταση ουσίας.
Και εξηγούμαι:.....

Η Δημοτική Αρχή αναφέρει ότι το Ταμείο ιδρύεται με σκοπό  ΄΄την παροχή βοήθειας στο μέτρο του δυνατού΄΄. 
Με τους πόρους που αναφέρει πιστεύει κανείς ότι θα υπάρξει το…΄΄δυνατό΄΄;
Πότε αυτό το Ταμείο θα έχει ικανό ποσό για την ανακούφιση των συμπολιτών μας; 
Αν έχει για δέκα θα εξυπηρετεί δέκα; 
Αν έχει για εκατό θα εξυπηρετεί εκατό;
Σε άλλο σημείο της εισήγησης αναφέρεται ότι ΄΄θα πληρώνεται μέρος ή όλη η δαπάνη΄΄.
Ποιος θα το κρίνει αυτό  αλλά και με ποια κριτήρια;
Λέγοντας για κριτήρια, τα κριτήρια ένταξης που αναφέρει η εισήγηση της Δημοτικής Αρχής παραπέμπουν για μία ακόμη φορά σε προφανή κοροϊδία!!!….Για εντυπωσιασμό και μόνο αναφέρει αρκετές ευπαθείς ομάδες. Μόνο και μόνο για εντυπωσιασμό καθώς καμία δεν θα ισχύσει και το μόνο …κριτήριο θα είναι η απορία. 
Ποιος ο λόγος να αναφέρονται ΑμΕΑ, υπερήλικες, πολύτεκνους κλπ., όταν προϋπόθεση είναι το να είσαι άπορος.
Η μεγαλύτερη όμως έκπληξη βρίσκεται στο κεφάλαιο εξεύρεσης πόρων.
Όταν λέτε ΄΄προσφορές δημάρχου, αντιδημάρχων και προέδρων οργανισμών΄΄ τι εννοείτε; Πόσοι από αυτούς, για πόσο και τι ποσό θα διαθέτουν από τους μισθούς τους; Και αν οι σημερινοί συμφωνούν ποιος κατοχυρώνει  τους συγκεκριμένους πόρους και στο μέλλον;
Επίσης, όσον αφορά στην ψήφιση της πενταμελούς επιτροπής από το δημοτικό συμβούλιο φοβάμαι ότι το πιθανότερο είναι να οδηγηθούμε και πάλι στο φιάσκο ΄΄του συμπαραστάτη του πολίτη΄΄.
Κλείνοντας θα ήθελα να επισημάνω ότι αυτές οι προσπάθειες  είναι και θα είναι πραγματικά ουσιαστικές, χρήσιμες και καλοδεχούμενες με την βασική προϋπόθεση να είναι σαφείς, πλήρεις, να εξασφαλίζουν την βιωσιμότητα, την συνέχεια και την συνέπεια απέναντι στον σκοπό για τον οποίο ιδρύονται και όχι να χρησιμοποιούνται πρόσκαιρα….΄΄για τα μάτια του κόσμου΄΄.

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top