Πρωτοφανή κατάρρευση των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ, των πρωθυπουργικών χαρακτηριστικών του Γιώργου Παπανδρέου και των προσδοκιών των πολιτών για το αύριο, σε διάστημα μόλις τριών μηνών, καταγράφει η έρευνα της Metron Analysis που δημοσιεύει ο «Ε.Τ.».
Στα συμπεράσματα της δημοσκόπησης παρατηρείται έντονη κοινωνική δυσαρέσκεια, ως απόρροια της οικονομικής κρίσης, της εμπλοκής του ΔΝΤ και της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ. Στο κλίμα της γενικής πολιτικής απαξίωσης, ο δικομματισμός περιορίζεται σε ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά (42,5% από 49,9% τον περασμένο Δεκέμβριο) -αναμενόμενο κατά τους εκλογικούς αναλυτές-, ωστόσο ο «μεγάλος ηττημένος» είναι το κυβερνών κόμμα και ο κ. Παπανδρέου. Η ψαλίδα ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. έχει κλείσει στο 2,9% (από 4,9% που ήταν τον Δεκέμβριο), τα ποσοστά του πρωθυπουργού βρίσκονται σε καθοδική τροχιά -όπως η βουτιά στο 21,1% από 26,4% στην ερώτηση αν το ΠΑΣΟΚ έχει ικανό αρχηγό-, ενώ το κυβερνών κόμμα δείχνει να φυλλορροεί, καθώς η συσπείρωσή του δεν ξεπερνά το 57,4%.
Ανοδος Σαμαρά
Αντίθετα, η έρευνα δείχνει ανοδική τάση στα ποσοστά του Αντώνη Σαμαρά στα ποιοτικά χαρακτηριστικά: Για παράδειγμα, ο βαθμός ικανοποίησης από τον τρόπο που ασκεί αξιωματική αντιπολίτευση έχει αυξηθεί μέσα σε τρεις μήνες, ενώ στην κλίμακα της δημοτικότητας των πολιτικών αρχηγών ο πρόεδρος της Ν.Δ. συγκεντρώνει την υψηλότερη δημοτικότητα στο χώρο της Δεξιάς με 73,5%.
Στον ίδιο πίνακα -της δημοτικότητας των πολιτικών αρχηγών-, ο Γιώργος Παπανδρέου μέσα σε τρεις μήνες έχασε 3,5%, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς κέρδισε 2,3%, με αποτέλεσμα να κλείνει η ψαλίδα και σε αυτήν τη «μέτρηση».
Γεγονός που ενισχύει την άποψη των στενών συνεργατών του ότι με την επικαιροποιημένη πρόταση της Ν.Δ. για το Μνημόνιο που θα παρουσιαστεί άμεσα, η ζυγαριά θα γείρει προς τη γαλάζια παράταξη.
(Ελεύθερος Τύπος)
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top