Τη «χειρότερη στιγμή» συνέβη ο σεισμός στην Ιαπωνία, σύμφωνα με τον οικονομολόγο Nouriel Roubini, καθώς η χώρα παλεύει να μειώσει το έλλειμμά της.
«Είναι σίγουρα το χειρότερο πράγμα που μπορούσε να συμβεί στην Ιαπωνία στη χειρότερη στιγμή», δήλωσε ο Roubini στην τηλεόραση του Bloomberg. «Θα υπάρξουν μέτρα για την ανοικοδόμηση, ωστόσο η Ιαπωνία ήδη έχει ένα έλλειμμα κοντά στο 10% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της».
«Στο βραχυπρόθεσμο διάστημα, όταν συμβαίνει μια καταστροφή σαν και αυτή» τείνει να προκαλεί «συρρίκνωση της οικονομικής δραστηριότητας», συμπλήρωσε ο ίδιος. «Υπάρχει μια μείωση της παραγωγής στο ίδιο τρίμηνο, αλλά με τον καιρό αν υπάρξει ένα σύνολο ρυθμίσεων, θα ακολουθήσει η ανάκαμψη».
Το υπουργείο Οικονομικών της Ιαπωνίας επεσήμανε πως είναι ακόμα πολύ νωρίς για να εκτιμηθούν οι οικονομικές επιπτώσεις του σεισμού.
Ο Roubini, που είναι και συνιδρυτής της Roubini Global Economics LLC, πρόσθεσε πως σίγουρα αποτελεί αρνητικό για τη χρηματιστηριακή τους αγορά, ενώ οι επιπτώσεις στην εμπιστοσύνη θα είναι σημαντικές.
(capital.gr)
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top