Απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου υποχρεώνει τις ασφαλιστικές να σταματήσουν να τιμολογούν βάσει φύλου Η εξέλιξη αυτή μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του κόστους για τις γυναίκες οδηγούς, στη μείωση των συντάξεων των ανδρών και στην «έκρηξη» των αγωγών για τις τιμολογιακές πρακτικές των ασφαλιστικών εταιρειών, επισημαίνουν ξένα πρακτορεία.
«Όταν υπολογίζεται ως παράγοντας κινδύνου το φύλο του ασφαλισμένου στα ασφαλιστικά συμβόλαια, αυτό συνιστά διάκριση», αποφάσισε προχθές το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
Η απόφαση καλεί τις ασφαλιστικές να υιοθετήσουν μία κοινή για άνδρες και γυναίκες πρακτική στον καθορισμό των ασφάλιστρων από τις 21 Δεκεμβρίου του 2012, επικυρώνοντας πρόταση ανώτερου συμβούλου που έγινε το περασμένο Σεπτέμβριο.
Σύμφωνα με τις ασφαλιστικές η απόφαση μπορεί να δώσει ώθηση έως και 25% στο κόστος ασφάλισης για τις γυναίκες, οι οποίες στην παρούσα φάση πληρώνουν λιγότερα, γιατί στατιστικά εμπλέκονται σε λιγότερα ατυχήματα.
Ακόμη από την απόφαση ενδέχεται να μειωθούν οι καταβολές συντάξεων στους άνδρες, οι οποίοι σήμερα λαμβάνουν περισσότερα από τις γυναίκες, καθώς λαμβάνεται υπόψη το χαμηλότερο μέσο προσδόκιμο ζωής τους.
(asfalisinet.gr)
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top