Με αυτή τη φράση η  Λέσχη Κινηματογράφου του Παμμικρασιατικού σας προσκαλεί στις εκδηλώσεις – προβολές της. Σε μια μεγάλη και άνετη αίθουσα εκδηλώσεων όπως αρμόζει σε θεατές που απαιτούν ποιότητα. Σε ένα σύλλογο με ιστορία. Σε μια περιοχή που το παρκινγκ δεν είναι πρόβλημα.
Με είσοδο ελεύθερη σε όλες τις προβολές – εκδηλώσεις,  κάθε Παρασκευή, στις 8,30μ.μ. Με συγκροτημένο πρόγραμμα, με ταυτότηταπροβληματισμό και άποψη στην ψυχαγωγία από «εραστές» της κινηματογραφικής τέχνης.

Η ομάδα της Λέσχης Κινηματογράφου δίχως να μένει αποστασιοποιημένη από την κοινωνία, παίρνοντας τα μηνύματα των καιρών προβάλει ένα εναλλακτικό κινηματογράφο, το σινεμά του δημιουργού και όχι των μεγάλων στούντιο και των πολυεθνικών εταιρειών διανομής.

  • Παράλληλα στην αίθουσα προβολών φιλοξενείται η έκθεση ζωγραφικής – φωτογραφίας της κ. Αγγέλικα Καρέλλη με τίτλο «Στα ίχνη μιας διαδρομής».
  • Αυτή τη Παρασκευή πριν την προβολής της ταινίας «Σαν τον αέρα που αναπνέω... Μουσικοί του κόσμου στην Κρήτη»  του Γιώργου Ζέρβα θα υπάρξει μουσική εκδήλωση με Κρητική παραδοσιακή μουσική από τον Σύλλογο Κρητών Φοιτητών Πάτρας «Ο Ψηλορείτης».
  • Η ομάδα της Λέσχης Κινηματογράφου πριν την προβολή, στα διαλείμματα και στο τέλος  των προβολών «αρωματίζει» την αίθουσα με κινηματογραφική μουσική, δημιουργώντας την κατάλληλη κινηματογραφική εμπειρία στους θεατές με επιλεγμένα....      μουσικά θέματα από ταινίες του σύγχρονου Ελληνικού κινηματογράφου. (Τα cd είναι παραγωγής της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών).

Αυτή τη Παρασκευή το πρόγραμμα περιλαμβάνει

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ
ώρα  έναρξης προβολών 8.30μ.μ – είσοδος ελεύθερη

«Η Αρκούδα»  Σκηνοθεσία: Βικτωρία Βελλοπούλου.
Διάρκεια 19’ μικρού μήκους. Διακρίσεις: στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας 2002 “Νύχτες Πρεμιέρας”
Υπόθεση: Ο Άγγελος, φωτογράφος ενός περιοδικού για την φύση, φτάνει σε απομονωμένο χωριό της Ηπείρου, στα πλαίσια ενός ρεπορτάζ. Οι κάτοικοι του χωριού τον αντιμετωπίζουν επιφυλακτικά. Και τα πράγματα χειροτερεύουν όταν μαθαίνει πως τα γύρω δάση λυμαίνεται ένα άγριο θεριό, μια αρκούδα που έχει ήδη σκοτώσει έναν άνθρωπο... Ο Άγγελος περιπλανώμενος στα δάση, ανακαλύπτει όχι την αρκούδα, αλλά πράγματα που ίσως δεν θα ΄πρεπε…

Θα παίξουν Κρητική παραδοσιακή μουσική και θα τραγουδήσουν φοιτητές από τον Σύλλογο Κρητών Φοιτητών Πάτρας «Ο Ψηλορείτης»

«Σαν τον αέρα που αναπνέω... Μουσικοί του κόσμου στην Κρήτη»  Σκηνοθεσία: Γιώργος Ζέρβας Διάρκεια 56’ ντοκιμαντέρ 2008
Υπόθεση: Ντοκιμαντέρ μουσικολογικού και ανθρωπολογικού ενδιαφέροντος που καταγράφει την εντυπωσιακή σύμπραξη μουσικών παραδόσεων από διαφορετικές χώρες της Μεσογείου, Βαλκανίων, Αφρικής και Ασίας και που πραγματοποιείται τα τελευταία 7 χρόνια στο χωριό Χουδέτσι της Κρήτης. Παρουσιάζονται συνεντεύξεις από αυθεντίες μουσικούς παραδοσιακής μουσικής, καταγραφή πρωτότυπων μουσικών ενορχηστρώσεων και συναυλιών, στιγμιότυπα της καθημερινής ζωής και συνεντεύξεις των κατοίκων της περιοχής, παρουσίαση παραδοσιακών μουσικών οργάνων κ.α. Συμμετέχουν οι: Γιώργης Ξυλούρης - κρητικό λαούτο, Περικλής Παπαπετρόπουλος - λάφτα (πολίτικο λαούτο),  Τούρκος Halil Karaduman - κανονάκι, ο Τούρκος  Nedim Nalbantzoglu - βιολί, o Βούλγαρος Georgi Petrov - Γκαντούλκα, η Βουλγάρα  Tsvetanka Varimezova  - φωνητικές τεχνικές, ο Αφγανός Mohamed Rahim Khushnawaz - ραμπάμπ, η Περσίδα Mamak Khadem - περσικό τραγούδι, ο Πέρσης Petram Khavar Zamini - κρουστά, ο Ινδός  Nayan Ghosh -τάμπλα και σιτάρ, ο Αφρικανός Ballake Sissoko - κόρα, ο Ισραηλινός Zohar Fresco -κρουστά, o Toύρκος Omer Erdogdular - νέυ, ο ιρακινός Nasheer Shamma - αραβικό ούτι, Ευγένιος Βούλγαρης, ο Ισπανός  Efren Lopez καθώς και ο Ross Daly . Ένα ταξίδι χωρίς μεγαλοστομίες και γραφικότητες που εξυμνεί την παγκόσμια διάσταση της μουσικής, την αντίρρηση στην ομογενοποίηση και τη βιομηχανία της διασκέδασης, το σεβασμό στη διαφορετικότητα, αφού όλες οι μεγάλες μουσικές παραδόσεις του κόσμου οφείλουν τον πλούτο τους στην αλληλεπίδραση ανάμεσα σε όλους τους ιστορικούς πολιτισμούς, αλλά και επιπλέον την ενίσχυση αυτών που μας ενώνουν.

Για την επόμενη εβδομάδα το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ
ώρα  έναρξης προβολών 8.30μ.μ – είσοδος ελεύθερη
 ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΟΠΛΑ... Σκηνοθεσία: Νάνσυ Σπετσιώτη
Διάρκεια 5’ 30’’ μικρού μήκους 2008 Με τους: Σκιαδαρέση Γεράσιμο , Μαλικένζου Έρση, Καρακατσάνη Θύμιο.
Προλογίζει ο Πρόεδρος του Δ.Σ του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών παραρτ. Πάτρας
«ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΥΡΥΔΙΚΗ  Σκηνοθεσία: Φρέντυ Βιανέλλης Διάρκεια 79’ ντοκιμαντέρ 2010
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ - είναι πανσέληνος Μεταμεσονύκτιος προβολή -  στις 12 τα μεσάνυχτα
ΤΑΙΝΙΑ ΕΚΠΛΗΞΗ
οι θεατές να έρθουν με αναμμένα κεριά
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αίθουσα προβολών Παμμικρασιατικού Συνδέσμου Πάτρας
Φωκαίας 26, Αστικό ΚΤΕΛ νο2, Πλατεία Ελευθερίας
ώρα έναρξης προβολών 8.30 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη
τηλ.επικοινωνίας 6932766373 η μέσω skype ως pchionidis

καλλιτεχνικός υπεύθυνος Χιονίδης Παναγιώτης

Με την υποστήριξη του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Πάτρας
www.independent.gr
Χορηγός επικοινωνίας Cineek magazine Περιοδικό για τον εναλλακτικό πολιτισμό
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top