«Αντιμέτωπη με την κατάρρευση των φορολογικών εσόδων, η κυβέρνηση επιμένει στην συνταγή που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο σπιράλ θανάτου της οικονομίας» επεσήμανε ο Τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ. βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Ι. Νικολόπουλος, μιλώντας την Πέμπτη στην ολομέλεια της Βουλής για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.
Ο κ. Νικολόπουλος ανέφερε πως η κυβέρνηση ετοιμάζει νέο φορο-σοκ στους Έλληνες πολίτες, με το τέταρτο εισπρακτικό «πακέτο», ώστε να εξασφαλιστούν 3 δις ευρώ, εκ των οποίων τα δύο είναι απαιτητά από το μνημόνιο και άλλο ένα δις περίπου, αντιστοιχεί στην «μαύρη τρύπα» των εσόδων του πρώτου τριμήνου του 2011.
«Έχουν αποφασιστεί, έκτακτη εισφορά σε υψηλόμισθους, ιδιοκτήτες ακινήτων και ελεύθερους επαγγελματίες, αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες που θα φτάσουν έως και 50%, καθώς και μετατάξεις προϊόντων στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ. Η κυβέρνηση όμως κρύβεται. Και κρύβει την πολύχρονη σκληρή λιτότητα που φέρνει στην ελληνική κοινωνία» τόνισε μεταξύ άλλων ο Αχαιός πολιτικός, κάνοντας λόγο για «ναυάγιο Παπακωνσταντίνου», ο οποίος προ πολλών μηνών ισχυριζόταν πως «θα έχει αποτύχει αν χρειαστούν νέα μέτρα», έκτοτε όμως… ανά δύο μήνες παίρνει διαρκώς νέα μέτρα!
Ο κ. Νικολόπουλος τόνισε πως η αδιέξοδη πολιτική της κυβέρνησης αποδεικνύεται από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, που δεν διέσωσαν την χώρα, καταδικάζοντας όμως τον λαό σε πρωτόγνωρη ανέχεια, ανεργία και υπανάπτυξη.
«Χάσατε την επαφή με την κοινωνία. Χάσατε κάθε επαφή με τους μικρομεσαίους που αποτελούν το 97% της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην χώρα μας και στηρίζουν το 99% της απασχόλησης» ανέφερε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας πως αντί να διορθώνονται οι χρόνιες αδυναμίες της κρατικής μηχανής, όπως για παράδειγμα οι ελεγκτικοί και εισπρακτικοί μηχανισμοί, αυτές οι αδυναμίες «μεταφέρονται»..... ως επιπρόσθετα φορολογικά βάρη σε εκείνους που «δεν έχουν τίποτα άλλο να δώσουν». «Το αδιέξοδο, αποτυπώνεται παντού. Η ύφεση, στο 3ο τρίμηνο του 2010, έφτασε στο 4,6% έναντι του 3% που ήταν ο στόχος του προϋπολογισμού. Ο πληθωρισμός σκαρφάλωσε στο 5,2% τον προηγούμενο μήνα έναντι στόχου 2,25%  Η ανεργία εκτινάχθηκε στο 13,9% τον περασμένο Νοέμβριο έναντι στόχου 12,2%» ανέφερε μεταξύ άλλων, υπογραμμίζοντας πως μόνη λύση είναι η αναθέρμανση της ελπίδας και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, κάτι που το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, ουδόλως εξυπηρετεί.
«Σταθερά και αδιάκοπα, εμείς στη Ν.Δ., προτείνουμε ένα αναλογικό, δίκαιο και απλό φορολογικό σύστημα, που θα στοχεύει στην παραγωγή πλούτου και ανάπτυξης των επιχειρήσεων, που θα ξεκαθαρίζει το τοπίο άμεσων και έμμεσων φόρων. Όσο η Ελλάδα φορολογεί 4 φορές υψηλότερα την επιχείρηση σε σύγκριση με τις γειτονικές χώρες, δεν μπορούμε να ελπίζουμε στην προσέλκυση σοβαρών επενδύσεων. Όσο η γραφειοκρατία βασιλεύει δεν μπορούμε να μιλάμε για πάταξη της διαφθοράς και ανάπτυξη. Τέλος, όσο το κράτος παραμένει ο πιο μεγάλος κακοπληρωτής, τόσο δεν μπορεί να απαιτεί από πολίτες και επιχειρήσεις να είναι συνεπείς… μόνο στις υποχρεώσεις τους, αλλά όχι και στα δικαιώματά τους» επεσήμανε ο κ. Νικολόπουλος, εκφράζοντας τη συνολική άποψη πως η παρούσα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι… ανεπίδεκτη μαθήσεως και επικίνδυνη για την χώρα!
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top