Στην ακόλουθη δήλωση προέβει ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης Πρωτοβουλία Πάτρας κ. Ανδρέας Τζουραμάνης σχετικά με το θαλάσσιο μέτωπο της πόλης μας.
« Στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο ψηφίστηκε η συγκρότηση επιτροπής παρακολούθησης ενεργειών υλοποίησης του πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Πατρέων και της  ΟΛΠΑ Α.Ε με προεξάχοντα ρόλο αυτόν της συμμετοχής των τριών πρώην δημάρχων της πόλης μας. Εμείς ως Πρωτοβουλία Πάτρας υπερψηφίσαμε βεβαίως  την  πρόταση της πλειοψηφίας και ευχηθήκαμε άμεσα και συντεταγμένα η επιτροπή να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία απόδοσης της παραλιακής ζώνης στην πόλη και στους δημότες της.
Κάναμε όμως κι ένα βήμα παραπέρα, θέτοντας υπόψη τους σώματος,  το παράδειγμα που θα πρέπει να ακολουθήσουμε, αν θέλουμε να πάμε την πόλη μας μπροστά, αυτό της πρωτοβουλίας των ενεργών πολιτών για το εν λόγω θέμα. Αξίζουν  συγχαρητήρια στους πέντε συμπολίτες μας.... ( κ. Τζανάκο, κ. Πατούχα, κ. Αϊβαλή, κ. Αλεξίου, κ. Πανταζόπουλο) που ενεργοποιήθηκαν προς αυτή την κατεύθυνση αφήνοντας στην άκρη τις όποιες πολιτικές τους διαφωνίες μπρος στην επίτευξη του κοινού σκοπού. Αυτή η υπέρβαση του καθενός πολιτικού ή μη προσώπου για το καλό της πόλης μπορεί να δράσει καταλυτικά ώστε να ξεφύγουμε επιτέλους από τη μιζέρια, την μετριότητα και την αδράνεια που κρατούν την Πάτρα πολλά χρόνια πίσω. Ας ελπίσουμε όλες οι παρατάξεις να καταλάβουν πως τα προβλήματα μόνο με συναίνεση και δημιουργική αντιπολίτευση μπορούν να λυθούν και όχι με άσκοπες κορώνες που μόνο θόρυβο προκαλούν.
Εμείς θα θέλαμε και δημόσια να τοποθετηθούμε υπέρ αυτής της πρωτοβουλίας των ενεργών πολιτών, καλώντας τους δημότες σε ένα ενιαίο μέτωπο  για την επίτευξη του πάγιου αιτήματος της πόλης προς την εκάστοτε κυβέρνηση. Εξάλλου δεν θα μπορούσε η Πρωτοβουλία Πάτρας να μην συναντήσει μια άλλη Πρωτοβουλία που σκοπό έχει το συμφέρον της πόλης μας ».
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top