O Κώστας Τασούλας, Γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ μιλάει στο ράδιο9 για την πολιτική επικαιρότητα στην εκπομπή με το Μπάμπη Παπαπαναγιώτου:

«Μέχρι τώρα υπήρξαν σταδιοδρομίες πολιτευομένων, οι οποίες βασίστηκαν στην αναβλητικότητα και στην καταγγελτικότητα. Η αναβλητικότητα εκείνων που έπρεπε να αποφασίζουν και η καταγγελτικότητα εκείνων που έπρεπε να κρίνουν αυτούς που αποφασίζουν ήταν το μόνιμο μότο, η μόνιμη επωδός. Σήμερα δεν μπορείς να σταδιοδρομήσεις αναβάλλοντας ή καταγγέλλοντας απλώς. Η χώρα χρειάζεται πράττοντες και εκείνους που προτείνουν από την πλευρά της αντιπολιτεύσεως Εμείς αυτό τον ρόλο τον αναλαμβάνουμε υπεύθυνα. Ας αναλάβει και η κυβέρνηση τον ρόλο του πράττοντος».   

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου αν έχει η ΝΔ δεχθεί κάποια πρόταση συγκυβέρνησης για να σπεύδει να την απορρίψει ο κ.Τασούλας απάντησε:
«Δεν έχει υποβληθεί με αριθμό πρωτοκόλλου πρόταση συγκυβέρνησης. Υπάρχουν στην πολιτική ατμόσφαιρες, κλίματα, παραινέσεις, προτροπές, διάφορα πράγματα τα οποία μπορεί να δημιουργούν αυτή την αίσθηση. Και ήταν καλό ο κος Σαμαράς να ξεκαθαρίσει αυτού του είδους την αχλή, αυτού του είδους την αίσθηση ότι η ΝΔ διεκδικεί για τον εαυτό της αυτό τον ρόλο, της πειστικής, αποφασιστικής, δυναμικής, εναλλακτικής λύσεως για τη χώρα. Αυτό ξέρετε δεν απαγορεύεται, επιτρέπεται.   
Κάποιοι επιχειρούν να πολτοποιήσουν το πολιτικό σύστημα, να πουν ότι όλοι είναι το ίδιο, όλοι φταίνε και πρέπει και η ΝΔ να αναλάβει τις ευθύνες της. Η ΝΔ αναλαμβάνει τις ευθύνες της όχι με το να ομογενοποιηθεί με το ΠΑΣΟΚ αλλά με το να στηρίξει αυτή την εναλλακτική δυνατότητα εξουσίας, να δώσει ελπίδα στον ελληνικό λαό, όχι δημαγωγική τύπου ΠΑΣΟΚ, πραγματική». 

Η επόμενη ερώτηση αφορούσε στο τι  τελικά έγινε στη σύσκεψη με τους τομεάρχες. Η απάντηση του πρώην υφυπουργού ήταν:....
 
«Γελάω γιατί όταν διάβασα όλες αυτές τις απίστευτες ιστορίες κατάλαβα τί σημαίνει να προσπαθεί να βγάλει κανείς από τη μύγα ξύγκι. Ποτέ δεν είχα καταλάβει τί σημαίνει αυτή η φράση. Στη σύσκεψη αυτή την οποία προκάλεσα και που ήρθαν οι τομεάρχες, ψάξαμε να βρούμε τρόπους όπως κάνουμε συχνά είτε σε μικρότερες ομάδες είτε σε ολομέλεια πώς θα βελτιώσουμε τη δουλειά μας. Κάτσαμε 4 ώρες, μιλήσαμε, κουβεντιάσαμε, προβληματιστήκαμε και καταλήξαμε σε κάποια συμπεράσματα. Αυτό παρουσιάστηκε ως ανταρσία, ως έκρηξη διαμαρτυρίας, το οποίο «δεν υπάρχει» όπως λέει και η νεολαία, δεν έγινε τίποτε από όλα αυτά. Το να διεκδικεί ένα συλλογικό όργανο βελτίωση της αποδοτικότητός του δεν μπορούμε αυτό να το χαρακτηρίζουμε γκρίνια ή ανταρσία ή έκρηξη οργής. Είναι μια διαρκής προσπάθεια βελτίωσης που αν το ενοχοποιήσουμε –επειδή έχουμε ανάγκη να παρουσιάσουμε ότι η ΝΔ σαρώνεται από κύματα αμφισβήτησης- παραποιούμε την πραγματικότητα, απλούστατα.  Ξεκίνησα την ομιλία μου λέγοντας «παιδιά πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο, πρέπει να γίνουμε καλύτεροι και πρέπει να βρούμε τρόπους» και τα περισσότερα τα οποία βρήκαμε έχουν σχέση και με τη δική μου δουλειά, πρέπει να πάρω κάποιες αποφάσεις για καλύτερο συντονισμό των τομεαρχών».   

Τέλος ο κ. Τασούλας απάντησε και στο ποιος ευθύνεται για την διαστρέβλωση και αν κάποιοι δημοσιογράφοι ή κάποιοι τομεάρχες μετέφεραν στρεβλή πληροφόρηση. 
«Δεν έχω διατάξει ΕΔΕ για να βγάλω συμπέρασμα. Μακάρι να είχα την πολυτέλεια και το χρόνο και τη διάθεση και την όρεξη και το νόημα να ασχοληθώ με αυτό το πράγμα. Κάποτε πρέπει να σοβαρευτούμε οι πάντες, πρώτος εγώ και όλα αυτά να μην κυριαρχούν στον πολιτικό διάλογο».

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top