(του Μάνου Οικονομίδη)
Πολλές φορές, η αγχώδης καταδίωξη της καθημερινότητας δεν μας επιτρέπει να προσεγγίσουμε ψύχραιμα, και επομένως να δώσουμε τις δέουσες διαστάσεις σε περιστατικά που, υπό άλλες συνθήκες, θα γεννούσαν πρωτοσέλιδα.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η διολίσθηση του status αυτοπροσδιορισμού του Χάρη Καστανίδη, από Υπουργός σε… παιδαγωγό. Ο πολιτικός επόπτης της Δικαιοσύνης, δηλαδή της μάλλον πιο θεμελιώδους Εξουσίας του πολιτεύματός μας, έστειλε επιστολή στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, με υπονοούμενα για το σθένος και την αυταπάρνηση με τα οποία οι δικαστικοί λειτουργοί επιτελούν το έργο τους.
Αφορμή στάθηκε η κριτική που ασκεί η Δικαιοσύνη στον πολιτικό κόσμο, επομένως και πρωτίστως στην Κυβέρνηση, για την ατιμωρησία που συνοδεύει τις πράξεις των εκλεγμένων αντιπροσώπων του λαού, λόγω των διατάξεων του πολυθρύλητου πλέον νόμου περί ευθύνης υπουργών.
Δια της συνήθους πρακτικής «αμυνόμεθα… επιτιθέμενοι», ο Χάρης Καστανίδης επιχείρησε να καταστήσει τους δικαστικούς λειτουργούς μέρος του προβλήματος, αφαιρώντας τους έτσι το δικαίωμα να κρίνουν, να επικρίνουν και να στηλιτεύουν τις παραλείψεις κυρίως της πολιτικής ηγεσίας.
Όπως εύλογα αναμενόταν, η Δικαιοσύνη… δεν έκανε ότι δεν άκουσε, και απάντησε σε αυτή την πρωτοφανή κυβερνητική απόπειρα να… μπερδευτούν οι εξουσίες μεταξύ τους, με τα γνωστά αποτελέσματα.
Φανταστείτε όμως… Να μην είχαμε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, αλλά Νέας Δημοκρατίας. Να μην ήταν πρωθυπουργός ο Γιώργος Παπανδρέου, αλλά....
να βρισκόταν ακόμη στο Μέγαρο Μαξίμου ο Κώστας Καραμανλής. Ή, να είχε εγκατασταθεί εκεί ο Αντώνης Σαμαράς, σε μια εικόνα από το μέλλον.
Φαντάζεστε τι θα ζούσαμε; Τι θα ακούγαμε; Τι θα έβλεπαν τα μάτια μας; Παραφράζοντας την ιστορική πλέον, από τηλεοράσεως ρήση, συνδικαλιστή του ΠΑΣΟΚ στη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ… δεν θα κατέβαζαν απλώς τους διακόπτες. Θα τους έσπαγαν. Τους διακόπτες της εθνικής αξιοπρέπειας…

(statesmen.gr)
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top