Θέμα: Οι ευθύνες της Κυβέρνησης για την ακρίβεια και τα λουκέτα στην αγορά.
Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στις προγραμματικές της δηλώσεις στη Βουλή ανακοίνωσε πως «οι τιμές θα πέσουν, γιατί το επίπεδο τιμών στη χώρα είναι τουλάχιστον 10% παραπάνω από αυτό που πρέπει» (10-10-2009).
Ένα χρόνο αργότερα, στις 13-10-2010 η Κυβέρνηση, διά του ιδίου αρμοδίου Υπουργού, σε συνέντευξή του δήλωνε πως «στην Ελλάδα έχει διαμορφωθεί ένα υψηλό επίπεδο τιμών στο καλάθι της νοικοκυράς που είναι 20-25% περίπου του οικογενειακού εισοδήματος.  Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως πολυεθνικές επιχειρήσεις πωλούν τα προϊόντα τους υπερτιμολογημένα κατά τουλάχιστον 20-30%...  Οι τιμές θα πέσουν μέχρι τα Χριστούγεννα».
Σήμερα όλα αυτά διαψεύδονται.  Αντίθετα από τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις διαπιστώνεται πως επήλθαν σημαντικές αυξήσεις τιμών σε βασικά προϊόντα οι οποίες και συνέβαλαν καθοριστικά στη διαμόρφωση του πληθωρισμού στα επίπεδα του 5%.
Την ίδια στιγμή η ύφεση που έχουν προκαλέσει τα μέτρα της Κυβέρνησης οδηγεί σε δραματικές εξελίξεις τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΓΣΕΒΕ μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 2012, πάνε για λουκέτο μία στις τέσσερις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, δηλαδή 225.000, με κίνδυνο επιπλέον απώλειας 320.000 θέσεων απασχόλησης με δραματικές επιπτώσεις στα έσοδα του Δημοσίου.
Κατόπιν αυτών,
Ερωτάται ο κ. Πρωθυπουργός
- Με ποια μέτρα θα αντιμετωπίσει η Κυβέρνηση τόσο την ακρίβεια όπως έχει ξεφύγει όσο  και το διογκούμενο κύμα λουκέτων στην αγορά;
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top