Ένα άδειο καλάθι μαζί με ψήφισμα διαμαρτυρίας για την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) παρέδωσε χθες στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Κ. Σκανδαλίδη, ο εκπρόσωπος των αγροτών της ΠΑΣΥ, Γιώργος Ρίσκος. 
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης παρουσίασε το καλάθι αγροτικών προϊόντων της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κατά τη διάρκεια ειδικής συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου στη Θεσσαλονίκη υπό τις αποδοκιμασίες μελών της ΠΑΣΥ, του ΠΑΜΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Αντέδρασε με ψύχραιμο τρόπο, αλλά δεν ήταν λίγες οι φορές, που έκανε διάλογο με τους αγρότες, ενώ τους προσκάλεσε να πάρουν και το λόγο για να αναπτύξουν τα αιτήματά τους. Μόνο κάποια στιγμή ζεστάθηκαν τα αίματα  με τον υπουργό να απευθύνεται στους αγρότες με έντονο ύφος τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Πάρτε την εξουσία και κυβερνήστε, αλλά με δημοκρατικό τρόπο, όχι με τη βία».
Καθ΄ όλη τη διάρκεια της ομιλίας του κ. Σκανδαλίδη, οι περίπου 100 συγκεντρωμένοι, που εισέβαλαν στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου Νικόλαος Γερμανός, κρατούσαν πανό και φώναζαν συνθήματα όπως: «Είμαστε εδώ. Είμαστε παντού. Θα γίνουμε ο φόβος του κάθε υπουργού» και «Εμπρός! Εξέγερση παντού». 
«Αν μπορείτε, ανατρέψτε την κυβέρνηση με δημοκρατικό τρόπο, κερδίζοντας στις εκλογές. Είμαστε σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα που κυβερνάει όποιος επιλέγεται από την πλειοψηφία», απάντησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης, σε διαμαρτυρόμενους αριστερών κινήσεων που παρενέβησαν με συνθήματα και κρατώντας πανό. «Για ποια πλειοψηφία μιλάτε; Είστε η κυβέρνηση του 30%», ανταπάντησαν οι διαμαρτυρόμενοι.

(Τύπος της Θεσσαλονίκης) 
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top