(του Μιχάλη Ιγνατίου)
Παρακολουθώ με έκπληξη τα δημοσιεύματα που αναφέρονται στις χορηγίες διαφόρων ελληνικών υπουργείων σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, τις γνωστές ΜΚΟ/NGO, οι οποίες, ως γνωστόν, κατέληξαν να είναι αποκλειστικά κρατικοδίαιτες, άρα εργαλεία του κράτους που τις πληρώνει. Εκατομμύρια ευρώ έχουν ξοδευτεί άσκοπα και κάποιοι άνθρωποι που ηγούνται των ΜΚΟ/NGO έχουν πλουτίσει εις βάρος των Ελλήνων φορολογουμένων.
Διάβασα με προσοχή τους καταλόγους, στους οποίους μπορεί να ανακαλύψει κανείς τους συνήθεις «άρπαγες» των χρημάτων των φορολογουμένων, αλλά δεν είδα να παρελαύνουν τα «μεγάλα ονόματα» και κυρίως όσοι είχαν στενή σχέση με το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών την τετραετία 2001-2004, όταν οι Αμερικανοί, οι Βρετανοί και οι Τούρκοι σε συνεργασία με την Αθήνα συνέγραφαν το ρατσιστικό και φιλοτουρκικό Σχέδιο Ανάν. Οργανώσεις στην Κύπρο, που χρηματοδοτήθηκαν από την αμαρτωλή UNOPS, είχαν λάβει ενισχύσεις και από την Αθήνα –ακόμα και από ελληνικούς αθλητικούς φορείς– για να προπαγανδίζουν υπέρ του αντιδημοκρατικού κειμένου του πρώην γενικού γραμματέα, ο οποίος, μετά τη φυγή του από τον ΟΗΕ, αδυνατεί να βρει πραγματική εργασία και ζει χωρίς αντικείμενο και επιρροή στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η παραχώρηση των καταλόγων στην αρμόδια Επιτροπή της ελληνικής Βουλής δεν αποτελεί σημάδι διαφάνειας από την πλευρά του υπουργείου των Εξωτερικών, ακριβώς επειδή δεν δόθηκαν όλα τα ονόματα. Και η πλέον σημαντική απουσία αφορά στα ονόματα όσων είχαν δικαίωμα να υπογράφουν για τις ΜΚΟ/NGO, οι γνωστοί και ως «Ταμίες». Ερωτώ και, όσο κι αν σας φαίνεται περίεργο, αναμένω απάντηση: Ποιοι βρίσκονται πίσω από τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις; Φρόντισε κανείς από τους υπαλληλίσκους των διαφόρων υπουργείων, που με άνωθεν εντολές πετούν με αναίδεια τα χρήματα των φορολογουμένων, να ζητήσει το «πόθεν έσχες» των μελών των διοικητικών συμβουλίων των ΜΚΟ/NGO; Αμφιβάλλω. Και το πλέον σημαντικό ερώτημα είναι το εξής: Πώς δικαιο λογήθηκαν τα εκατομμύρια; Είναι αλήθεια ότι οι περισσότερες αποδείξεις είναι χειρόγραφες, άρα ψεύτικες;
Όσο και να φωνάζουν τα μέλη των ΜΚΟ/NGO, δεν θα σταματήσουμε να μιλούμε γι’ αυτό το σκάνδαλο διαρκείας, που, αν και αλλάζουν οι κυβερνήσεις..... το χρώμα του χρήματος παραμένει ίδιο.
Πρώτον –και βασικότερον– είναι ότι οι Οργανώσεις αυτές δεν πρέπει να χρηματοδοτούνται από τα κράτη. Απλά και μόνο, αν θέλετε, επειδή ισχυρίζονται πως είναι μη κυβερνητικές και, μάλιστα, διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους, όταν τεθεί το ζήτημα της κρατικής χρηματοδότησης.
Δεύτερον: Το γεγονός ότι έχουν μια ροπή προς το χρήμα και φαίνεται να υπηρετούν με δουλοπρέπεια αυτούς που τους χρηματοδοτούν αποδεικνύει σ’ εμάς τους υπόλοιπους πως ο καλύτερος αφέντης είναι αυτός που πληρώνει τα περισσότερα. Άρα μπορεί να ’ναι και κάποιος ξένος. Κι ας μην φωνάζουν τα μέλη των ΜΚΟ/NGO ούτε να μιλούν για αδικίες, διότι δίνουν δικαιώματα. Πέραν του ότι λαμβάνουν οικονομική ενίσχυση από κράτη, αποδίδουν μηδενικό έργο.
Η ελληνική κυβέρνηση, λόγω της προηγούμενης δράσης στελεχών της στη Σερβία, στο Κοσσυφοπέδιο, στην Κύπρο, στη Γεωργία και σε άλλες χώρες, έχει λερωμένη τη φωλιά της. Υπολογίζεται ότι για τις χώρες αυτές ξοδεύτηκαν εκατομμύρια ευρώ και δολάρια, αρκετά από τα οποία φαίνεται πως είχαν αφετηρία την Ουά σιγκτον. Σήμερα που η Ελλάδα βρίσκεται στη χειρότερη οικονομική κατάσταση της ιστορίας της, δεν επιτρέπεται να ξοδεύεται ούτε ένα σεντ σε οργανώσεις χωρίς αντικείμενο και σκοπό, μερικές εκ των οποίων έχουν, μάλιστα, και αμαρτωλό παρελθόν. 
 
(Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Επίκαιρα" στις 3/3/11) 
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top