Τα ασφαλιστικά ταμεία χωρίς την συμμετοχή όλων των μερών απειλούνται με οικονομική κατάρρευση, τόνισε σήμερα ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ καλώντας τα μέλη σε τακτοποίηση των οφειλών τους.  Όπως σημειώνει ο κ. Κορκίδης για την ομαλή καταβολή των συντάξεων μέχρι το τέλος του έτους που ανέρχονται στα 11 δις ευρώ ετησίως, θα απαιτηθούν νέες επιδοτήσεις και ανακυκλούμενα δανεικά, αφού η εκποίηση της κινητής περιουσίας του ΙΚΑ φαίνεται να μην μπορεί να φέρει αποτέλεσμα, λόγω των μεγάλων λογιστικών απωλειών ύψους 1 δις, από τις επενδύσεις σε μετοχές, αμοιβαία και ομόλογα.
Όσο για τον ΟΑΕΕ, η ακίνητη περιουσία από περίπου 97 εκ. ευρώ πέρσι εκτιμάται σήμερα στα 75 εκ. ευρώ και η κινητή από περίπου 608 εκ. ευρώ κατρακύλησε στα 137 εκ. ευρώ. Συνολικά, οι 68 φορείς κοινωνικής ασφάλισης....
διαθέτουν ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας 1,4 δις, ενώ η εμπορική της αξία υπολογίζεται στα 3 δις. Η ΕΣΕΕ θεωρεί ότι τα ακίνητα των ασφαλιστικών ταμείων πρέπει να αξιοποιηθούν με την μετεγκατάσταση των υπηρεσιών τους σε ιδιόκτητα κτίρια και τη μίσθωση του 20% της αναξιοποίητης περιουσίας τους. Παράλληλα, οι ετήσιες απώλειες εισφορών στα ταμεία ξεπερνούν τα 6 δις ευρώ, ενώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές φθάνουν τα 5 δις ευρώ στο ΙΚΑ και 4 δις ευρώ στον ΟΑΕΕ.  Οι άμεσα ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ είναι 835.000, οι συνταξιούχοι 320.000 και υπάρχει και ένας σημαντικός αριθμός 350.000 ανενεργών ασφαλισμένων.
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top