(του Γιώργου Δρακούλη, Προέδρου ΟΝΝΕΔ ΑΧΑΪΑΣ) 
Την ώρα που η ανεργία επίσημα έχει αγγίξει το 15%, τη στιγμή που έχουν βρεθεί τα κονδύλια για την πρόσληψη 60.000 ανέργων για να εργαστούν προσωρινά σε θέσεις κοινωνικής εργασίας, με ευθύνη της Κυβέρνησης το πρόγραμμα δεν προχωρά. 
Τα αναγκαία κονδύλια για την πρόσληψη έως και 60.000 ανέργων σε  έργα συντήρησης ή μικρά κατασκευαστικά έργα δημόσιων υποδομών, έχουν εξασφαλιστεί από τα δυο επιχειρησιακά προγράμματα, το «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» και το «Αποθεματικό Απροβλέπτων» (κοινοτικά κονδύλια). Όμως, το πρόγραμμα δεν προχωρεί λόγω της πρόβλεψης για περιορισμό των προσλήψεων (μια πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις), αλλά και την νέα απαράδεκτη εγκύκλιο του υπουργού Εσωτερικών κ. Γιάννη Ραγκούση για πλήρες πάγωμα όλων των προσλήψεων προκειμένου να  τηρηθεί πιστά το «1 προς 5». Επίσης, το πρόγραμμα απασχόλησης 5.000 ηλικιωμένων (άνω των 55 ετών) ανέργων σε δημοτικές επιχειρήσεις, πρόγραμμα που κατάρτισε ο ΟΑΕΔ, ακόμη δεν έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ).
Προφανώς η Κυβέρνηση και προσωπικά ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γ. Ραγκούσης, έχουν μπερδέψει.....
τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και συμβασιούχων, με τα προαναφερόμενα προγράμματα. Η έλλειψη συνεννόησης μεταξύ του υπουργού Εσωτερικών και της υπουργού Εργασίας, έχει ως αποτέλεσμα τα θύματα να είναι οι άνεργοι που περιμένουν με αγωνία τη στήριξη της πολιτείας.

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top