Χρησιμοποιώντας ως όχημα τον γνωστό (από τις μονίμως ανεπιτυχείς του προβλέψεις) δημοσκόπο κ. Γιάννη Μαυρή, και πιστός στη γραμμή του Μνημονίου που έχει χαράξει, ο ΣΚΑΙ και η Καθημερινή του Ομίλου Αλαφούζου παρουσίασαν σήμερα το δημοσκοπικό βαρόμετρο της Public issue.

Τι μας λέει λοιπόν το σύστημα Αλαφούζου; Ότι όλες οι δημοσκοπήσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας είναι κάλπικες. Ότι η διαφορά μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν είναι στη 1 ή στις 2 μονάδες αλλά στις 7,5%!!!
Αυτό ίσως να έχει μικρή σημασία. Ίσως είναι αντίστοιχο των δημοσκοπήσεων του κ. Μαυρή που λίγο πριν τις εκλογές όπου η Ν.Δ. του Κώστα Καραμανλή συνετρίβη με 11 μονάδες διαφορά, έβλεπε τους Οικολόγους στη Βουλή και μη αυτοδυναμία για το πρώτο κόμμα. Ίσως είναι αντίστοιχο των δημοσκοπήσεων του κ. Μαυρή στις εσωκομματικές εκλογές για την ηγεσία της Ν.Δ. έβλεπε τη δυναμική με το μέρος της κ. Μπακογιάννη και όχι με τον  θριαμβευτή, και νυν αρχηγό της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά. 

Στις εκλογές του 2009, η Καθημερινή είχε επιλέξει ως «πουλέν» τους Οικολόγους. Σήμερα τον κ. Καρατζαφέρη. Πάντα με τον ίδιο στόχο. Να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη ως προς την αναγκαιότητα σχηματισμού..... κυβερνήσεων συνεργασίας. Ο στόχος τους η αστάθεια και ο έλεγχος των πολιτικών κομμάτων.
 
Σήμερα ο Όμιλος Αλαφούζου, μέσω της σύμβασης που διατηρεί κ. Μαυρή, κάνει το απίθανο. Εκτινάσσει μέσα σε ένα μήνα το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη κοντά στο 10%, την ώρα που ο αρχηγός του δεν γνωρίζει αν θα κατέβει στις επόμενες εκλογές. Τι επιδιώκει; Να πείσει ότι η Ν.Δ. δεν τραβάει, αλλά αντίθετα τραβάει ο Καρατζαφέρης.
 
Πρώτος σε δημοφιλία, στο 9%!!!! το κόμμα του πάνω από το ΚΚΕ, αλλά και από τη Ν.Δ.  σε δημοφιλία και άλλες μπούρδες του δημοσκόπου της μπαρούφας!
 
Τι δηλαδή μας λέει ο κ. Μαυρής; Το Παραμύθι που εδώ και αρκετούς μήνες μας σερβίρει η εφημερίδα του Μνημονίου με την αρθρογραφία του ALEXIS και των υπόλοιπων Μνημονιακών δυνάμεων…
Ότι και ο κόσμος να θελήσει να γίνει κυβέρνηση η Ν.Δ. δεν πρόκειται να το επιτύχει μόνη της. Ο Καρατζαφέρης σήμερα είναι το όχημα για την παρέα του Φαλήρου. Η πραγματική  στόχευση είναι η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ.
Μια κυβέρνηση συνενοχής, ελεγχόμενη από ΜΜΕ και επιχειρηματίες,  που μόνο αυτή θα «νομιμοποιείται» και θα μπορεί  να οδηγήσει τη χώρα στη χρεοκοπία και την πτώχευση.
 
Με την αρθρογραφία τους πιέζουν εδώ και μήνες προς αυτή την κατεύθυνση. Το Μνημόνιο δεν τους βγήκε, ούτε η στήριξή τους στο ΠΑΣΟΚ και τον Παπανδρέου. Ή «εύκολη» Ντόρα στην ηγεσία της Ν.Δ. επίσης δεν τους βγήκε!
Το νέο σχέδιό τους που βγάζουν μπροστά έχει ολίγη από Καρατζαφέρη και πολύ από συγκυβέρνηση…
 
Η συντηρητική, αστική  εφημερίδα της μεγάλης Ελένης Βλάχου, πλέον είναι απέναντι από τα συμφέροντα του λαού. Είναι η εφημερίδα του παρασκηνίου, είναι η εφημερίδα των λίγων, των βολεμένων εκπροσώπων του Μνημονίου.
 
Οι νοικοκυραίοι όμως, το παραδοσιακό κοινό της Ελένης Βλάχου, είναι κυρίως αυτό που πλήττεται από το Μνημόνιο. Και η μεσαία τάξη που το 1965 έκαιγε στην πλατεία Κλαυθμώνος τα φύλλα κάποιου άλλου συγκροτήματος,  σήμερα έχει ήδη γυρίσει την πλάτη στο συγκρότημα του Μνημονίου…
 
Τους πήρανε χαμπάρι!!

http://www.antinews.gr/2011/03/10/90255/ 
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top