Και σύ εργαζόμενε σκληρά Έλληνα Πολίτη ζήσε με τα 700 ευρώ.. εσύ συνταξιούχε κακώς κατάλαβες ότι ανάλογα με το τι πλήρωνες θα είχες και την σύνταξή σου...οι σοσια-ληστές βλέπεις σου βάλανε χέρι στην τσέπη σου..
Όλοι μαζί δυνατά να αποδομήσουμε την κοινοβουλευτική ασυδοσία /ασυλία / ολιγαρχία, εκτός εάν εσύ τους εξουσιοδότησες να επιδοτούν  Ρ/Φ σταθμούς, Μ.Κ.Ο., κόμματα, Μέγαρα Μουσικής, να προσλαμβάνουν τους κολλητούς τους, να πληρώνουν τους διάφορους τυχάρπαστους επόπτες του ΔΝΤ, κλπ

Διαβάστε λοιπόν...
Πού μένει και τι κάνει καθημερινά ο Ολλανδός Μπομπ Τράα της μόνιμης αποστολής του ΔΝΤ στην Ελλάδα, ο άνθρωπος που προτείνει την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας της χώρας μας.
Ο Ολλανδός που θέλει να μας κάνει Γερμανούς
Η ΟΔΟΣ Καλλιγά στη Φιλοθέη είναι ένας ήσυχος προνομιακός δρόμος, γεμάτος πράσινο, με πολυτελείς μεζονέτες- ορισμένες απ΄ αυτές διαθέτουν και εσωτερικές πισίνες. Στον καταπράσινο αυτόν δρόμο.....
σε μια μεζονέτα 220 τ.μ., μένει εδώ και μερικούς μήνες το «αφεντικό», όπως πολλοί τον αποκαλούν, της μόνιμης αποστολής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ελλάδα κ. Μπομπ Τράα. Τίποτα δεν θα πρόδιδε ότι στη γειτονιά αυτή κατοικεί ο ολλανδός τεχνοκράτης, ο άνθρωπος
που προτείνει εκποίηση της δημόσιας περιουσίας για να μειωθεί το ελληνικό χρέος, εάν δεν υπήρχε εκεί κοντά παρκαρισμένο, κάτω από μια νεραντζιά, ένα συμβατικό αυτοκίνητο της Ασφάλειας με έναν αστυνομικό με πολιτικά μέσα σε αυτό.
Εάν κάποιος πλησιάσει στη σιδερόφρακτη είσοδο της οικίας του επικεφαλής του ΔΝΤ στη Φιλοθέη και κτυπήσει στο κουδούνι που γράφει (με μαύρο μαρκαδόρο) μόνον τα αρχικά του ονόματός του Β.Τ. τότε συμβαίνουν τα εξής αξιοσημείωτα: ο αστυνομικός με τα πολιτικά βγαίνει γρήγορα από το αυτοκίνητό του, μιλάει στον ασύρματο και μέσα σε ελάχιστα λεπτά ο ήσυχος αυτός δρόμος της Φιλοθέης μετατρέπεται σε... Τσάιναταουν. Γεμίζει από αστυνομικούς, από τις ομάδες Δίας καιΖήτα και με περιπολικά με τον φάρο αναμμένο. Οι αστυνομικοί ζητούν και καταγράφουν τα στοιχεία αυτού που κτύπησε το κουδούνι και παραμένουν με τις μηχανές τους αναμμένες έως ότου ο «παρείσακτος» απομακρυνθεί. Δύο μοτοσικλετιστές της Αστυνομίας τον συνοδεύουν μάλιστα έως ότου «βγει»από τη Φιλοθέη. «Συμπαθής, αλλά αυστηρός»
Ο κ. Α.Λοβέρδος, ο υπουργός Υγείας που ήρθε τις περισσότερες φορές τετ α τετ με τον κ. Τράα, έχει θετική άποψη: «Μου είναι συμπαθής, ξέρει καλά τη δουλειά του,αλλά είναι αυστηρός» λέει. Η συμπάθεια ανάμεσα στους δύο αναπτύχθηκε προφανώς λόγω της αγάπης που έχουν για το ποδόσφαιρο. Οπαδός του Ολυμπιακού ο υπουργός, οπαδός του Αγιαξ ο ισχυρός του ΔΝΤ. Μάλιστα το καλοκαίρι, όταν ο ΠΑΟΚ έπαιξε στο Αμστερνταμ με τον Αγιαξ και ήρθαν ισόπαλοι 1-1, ο κ. Τράα εγκωμίασε το γκολ του Ιβιτς, λέγοντας ότι ο ΠΑΟΚ είναι μια καλή ομάδα. Περίπου την ίδια άποψη έχει και ο υπουργός Υποδομών κ. Δ.Ρέππας , ο οποίος λέει ότι οι άνθρωποι του ΔΝΤ απλώς δίνουν κατευθύνσεις:
«Τους συνάντησα δυοτρεις φορές. Απλώς μας δείχνουν τον δρόμο, εμείς παίρνουμε τις αποφάσεις. Με εμένα δεν είχαν κανένα πρόβλημα» είπε. Η κυρίαΛούκα Κατσέλη αναφέρει ότι οι άνθρωποι της τρόικας έχουν μια θεσμική ιδιότητα,«εκπροσωπούν τρεις οργανισμούς, κάθε χαρακτηρισμός γι΄ αυτούς δεν βοηθά και πρέπει να προωθούμε την αμοιβαία εμπιστοσύνη» . Επισήμως τα μέλη της κυβέρνησης αποφεύγουν τους χα ρακτηρισμούς και επιμένουν ότι ο ρόλος των ανθρώπων της τρόικας στην Ελλάδα είναι βοηθητικός και τις περισσότερες φορές χρήσιμος. Μετακινείται με ένα μπλε σκούρο Αudi Α4, το οποίο συνοδεύει ασθμαίνοντας ένα παμπάλαιο αστυνομικό μπλε αυτοκίνητο με συμβατικές πινακίδες. Οταν πλησιάζει στην οδό Καλλιγά αναπτύσσει ταχύτητα, λες και δεν θέλει να γίνει αντιληπτός από κανέναν, ανοίγει με τηλεκοντρόλ την πόρτα του γκαράζ και χάνεται μέσα σε αυτό. Στη γειτονιά (όπου μένουν αρκετοί επώνυμοι Αθηναίοι) φαίνεται ότι δεν τον έχει δει κανείς. Αγνοούν ακόμα και την ύπαρξή του. Ακόμα και η σπιτονοικοκυρά του αρνείται να πει το παραμικρό και μάλλον ο ισχυρός του ΔΝΤ δεν χρησιμοποιεί την εξωτερική είσοδο του σπιτιού του (μπαινοβγαίνει από το γκαράζ για λόγους ασφαλείας).
Ο κ. Τράα πιστεύει στη σκληρή λιτότητα για την Ελλάδα. Πιστεύει ότι οι Ελληνες πρέπει να πληρώσουν για την πολυτελή ζωή που έκαναν με δανεικά. Στη Φιλοθέη πάντως, όπως λένε, πληρώνει περί τα 3.000 ευρώ τον μήνα ενοίκιο. Είναι άλλωστε και τα μόνα χρήματα που δίνει (με απόδειξη βεβαίως) το ΔΝΤ στους Ελληνες χωρίς να τα ζητεί πίσω και με τόκο. Και θα πλήρωνε πολύ περισσότερα εάν παρέμενε στο «παλατάκι»της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου, που είχε νοικιάσει αρχικά αντί, όπως ειπώθηκε τότε, 9.100 ευρώ μηνιαίως. Στη μεζονέτα αυτή ο ολλανδός τεχνοκράτης μπορούσε να απολαμβάνει τη θέα της Ακρόπολης, η οποία όπως λένε οι συνομιλητές του τον «συνεπαίρνει». Αναγκάστηκε όμως μετά τις διαμαρτυρίες για την πολυτελή μεζονέτα και το μεγάλο ενοίκιο να αλλάξει σπίτι και να μετακομίσει στη Φιλοθέη, όπου βεβαίως δεν «απολαμβάνει τη θέα της Ακρόπολης».
«Πληρώνουμε φως, νερό, τηλέφωνο»
Το γραφείο του ΔΝΤ στην Τράπεζα της Ελλάδος άρχισε ουσιαστικά να λειτουργεί από τις αρχές Οκτωβρίου σε χώρο που του παραχώρησε η ελληνική κυβέρνηση.

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top