ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 13/03/2009
Τον Δεκέμβριο (του 2008) οι άνεργοι ανήλθαν σε 434.149 άτομα από 384.988 άτομα που ήταν τον Νοέμβριο και από 355.145 άτομα που είχαν καταγραφεί ως άνεργοι από τη Στατιστική Υπηρεσία κατά το τρίτο τρίμηνο του 2008.
«Η ανεργία καλπάζει και η χώρα χρειάζεται επειγόντως σχέδιο για την εργασία και την κοινωνική προστασία», τονίζει σε χθεσινή ανακοίνωσή της η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα απασχόλησης Εύη Χριστοφιλοπούλου και προσθέτει: «Η ανεργία δεν αναχαιτίζεται ούτε με ρουσφέτια και ευκαιριακές απασχολήσεις στο Δημόσιο ούτε με εξαγγελίες και ωραία λόγια. Γιατί αυτά εξυπηρετούν μόνο τους κομματικούς στόχους της κυβέρνησης της Ν.Δ. που δεν διαθέτει ούτε σχέδιο ούτε όραμα». Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ προτείνει την αντιμετώπιση της ανεργίας με άξονες τις επενδύσεις στην «πράσινη οικονομία» και το κοινωνικό κράτος, τα κίνητρα και τη στήριξη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, την ασφάλεια και τη στήριξη των ανέργων με έλεγχο στην αγορά εργασίας, με διά βίου κατάρτιση, με ενισχύσεις στους ανέργους και τους χαμηλόμισθους.

Δύο χρόνια μετά από τις παραπάνω πομπώδεις δηλώσεις και με 1,5 χρόνο στην εξουσία το ΠΑΣΟΚ της πράσινης ανάπτυξης και των πράσινων αλόγων η ανεργία έχει φτάσει αισίως στα 834.500 χιλιάδες άτομα! Και βέβαια μούγκα στην στρούγκα των ΜΜΕ της πράσινης κυβέρνησης!

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top