(του Βασίλη Κόκκινου)
Εμείς είμαστε αντιεξουσιαστές στην εξουσία και όχι υπερασπιστές των κατεστημένων συμφερόντων στα Υπουργεία και στη Δημόσια Διοίκηση, είπε ο Πρωθυπουργός. Και μόνη η δήλωση αυτή είναι αρκετή, για να συνειδητοποιήσει κάθε σκεπτόμενος Έλληνας, σε ποίους επικίνδυνους λαϊκιστές, θεατρίνους και ψευδολόγους έχει εμπιστευθεί τη διακυβέρνησή του ο ελληνικός λαός.
Το μόνο ελαφρυντικό του είναι ότι εξαπατήθηκε οικτρώς. Γιατί ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ υποσχέθηκε προεκλογικώς καλύτερες ημέρες και αύξηση μισθών και συντάξεων. Μάλιστα τον διαβεβαίωσε πως από τις πρώτες 100 ημέρες της διακυβερνήσεώς του, θα αντιληφθούν οι Έλληνες τη διαφορά της και την άνοδο του επιπέδου ζωής τους. Και την αντελήφθηκαν πράγματι, αλλά κατά τρόπο δραματικό και από την ανάποδη!
Φυσικά, δεν είπε στο λαό ο κ. Παπανδρέου ότι του ετοίμαζε την υπαγωγή στις στερήσεις και την αλλοτρίωση που επιβάλλονται δια των δανείων του τοκογλυφικού ΔΝΤ. Ούτε ότι συγχρόνως με τη μείωση μισθών και συντάξεων θα αυξηθούν όλες οι φορολογίες και οι τιμές όλων των παροχών κοινής ωφελείας (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ κλπ.), αλλά και των διοδίων που εισπράττουν οι μεγαλοεργολάβοι – προφανώς διότι οι κυβερνώντες δεν είναι προστάτες των κατεστημένων συμφερόντων!
Ούτε είπε στο λαό ότι ως αποκέντρωση της τοπικής αυτοδιοικήσεως, εννοεί τη συγκέντρωση των εξουσιών αυτής στους καλλικράτειους δήμους, για τους οποίους θα πρέπει να διατεθούν περί τα 4 ή 5 δις ευρώ.
Τέλος, δεν είπε στο λαό ότι θα αυξήσει τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων σε ποσά, που θα συνεπάγονται στην ουσία δήμευση των κατοικιών ορισμένων περιοχών. Με παράφρονες εισηγήσεις αυξάνονται οι αντικειμενικές αξίες Ψυχικού και Φιλοθέης σε 10 χιλιάδες ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, και εάν το διαμέρισμα είναι γωνιακό σε 14 χιλιάδες ανά τετρ. μέτρο, που είναι αδύνατον να επιτευχθούν στην πράξη.
Οι πολίτες αδυνατούν να ανταποκριθούν στις φορολογικές υποχρεώσεις τους και θα αναγκασθούν να εκποιήσουν κατοικίες, τις οποίες κληρονόμησαν ή αγωνίστηκαν να αποκτήσουν μία ζωή, σε περιοχές που κάποτε ήσαν ερημικές και σήμερα θεωρούνται υποδειγματικές. Και αυτό δε θα το συγχωρήσουν ποτέ στον υπουργό των Οικονομικών και στον πρωθυπουργό. Οι περισσότερες επαναστάσεις αιτία είχαν την βαρύτατη φορολογία. Όταν ο πολίτης εξοντώνεται δι΄ αυτής, δεν του απομένει άλλη λύση από το να εξέλθει στους δρόμους αλλόφρων.
Ο κ. Παπανδρέου διατείνεται ψευδώς ότι αγνοούσε τάχα την αληθή οικονομική κατάσταση της χώρας. Διαψεύδεται όμως από τις εκθέσεις του διοικητού της Τραπέζης Ελλάδος, των οποίων το περιεχόμενο ελάμβανε γνώση κάθε μήνα, και από όσα είπαν επ΄ αυτού ο κ. Αλμούνια, ο Ντομινίκ Στρος Καν και ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας σε σχετικό βιβλίο του.
Ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του διατηρούν τους άχρηστους ειδικούς συμβούλους τους, με την αμοιβή των οποίων επιβαρύνουν το δημόσιο. Έκλεισαν όμως, για λόγους τάχα οικονομίας, ένα ταχυδρομικό γραφείο της Φιλοθέης, που εξυπηρετούσε τουλάχιστον πέντε συνοικίες (Καλογρέζης, Φιλοθέης, Αλσουπόλεως, Γαλατσίου και Ψυχικού), οι κάτοικοι των οποίων είχαν εύκολη πρόσβαση στο ταχυδρομείο αυτό.
Τώρα αναγκάζονται να αναζητήσουν....
ταχυδρομικό γραφείο στο Χαλάνδρι ή την Αγία παρασκευή, όπου η μετάβαση είναι δύσκολη έως αδύνατη, λόγω της μεγάλης κυκλοφοριακής συμφορήσεως, και του ηυξημένου αριθμού των συναλλασσομένων. Καθημερινώς οι ουρές των πολιτών στα ταχυδρομεία αυτά είναι ατελείωτες. Στην ουσία δηλαδή καταδικάζονται οι άνω περιοχές να στερηθούν την εξυπηρέτηση ενός πολυτίμου ταχυδρομικού γραφείου. Διότι το απεφάσισε ασφαλώς κάποιος ηλίθιος.
Μόνον ένας μειωμένης κρίσεως άνθρωπος δεν αντιλαμβάνεται ότι το κόστος από την κατανάλωση βενζίνης για την αναζήτηση ταχυδρομικού γραφείου σε άλλες περιοχές, από 50.000 τουλάχιστον πολίτες και η απώλεια χρόνου τούτων κοστίζει περισσότερο από τη δαπάνη ενός ταχυδρομικού γραφείου με 3 υπαλλήλους.
Ανατέθηκαν τα υπουργεία σε απείρους και πειραματιζομένους μαθητευομένους μάγους, οι οποίοι με διάφορες επιπόλαιες νομοθετικές πρωτοβουλίες τους, έχουν καταστήσει το βίο των Ελλήνων δραματικότερο. Θεσμοθετήθηκε, για παράδειγμα, υποχρεωτική καταβολή παραβόλου για την υποβολή οιασδήποτε μηνύσεως, παρά το άρθρο 20 παρ. 1 του Συντάγματος, κατά το οποίο «καθένας έχει δικαίωμα στην παροχή έννομης προστασίας από τα Δικαστήρια…».
eτσι, ένα θύμα βιασμού ή ληστείας ή κλοπής ή και ατυχήματος, για να καταγγείλει την εις βάρος του αξιόποινη πράξη, κατά κανόνα διωκόμενη αυτεπαγγέλτως, πρέπει να καταβάλει παράβολο 100 ευρώ. Προχθές μάλιστα μία εργαζομένη, της οποίας κακοποιοί διέρρηξαν το διαμέρισμα, για να της πάρουν όσα είχαν κάποια αξία (ηλεκτρονικό υπολογιστή, κοσμήματα κλπ.) μαζί με τον προσφάτως εισπραχθέντα μηνιαίο μισθό της, όταν πήγε στο αστυνομικό τμήμα για να υποβάλει μήνυση, για πράξη διωκόμενη αυτεπαγγέλτως, υποχρεώθηκε να καταβάλει παράβολο 100 ευρώ, δια χρημάτων που δανείσθηκε. Ήταν τόση δε η αγανάκτησή της ώστε εζήτησε να καταμηνύσει και τους υπουργούς Δημοσίας Τάξεως και Δικαιοσύνης για την παράλειψή τους να λάβουν αποτελεσματικά μέτρα προστασίας των πολιτών.
Η εγκληματικότητα αυξάνεται καθημερινώς και έχει καταστεί ανεξέλεγκτη. Αντιμετωπίζεται δε από την αστυνομία συχνά με απάθεια. Στα κεντρικά σημεία της πρωτευούσης γίνονται αγοραπωλησίες ναρκωτικών ουσιών, υπό την ανοχή της αστυνομίας, η οποία δεν επεμβαίνει σε καμιά περίπτωση. Πολλοί Έλληνες δεν τολμούν να εξέλθουν από τα σπίτια τους τις βραδινές ώρες, ενώ ορισμένες συνοικίες της πρωτευούσης δίδουν την εντύπωση ερήμου πόλεως.
Με το άνοιγμα ενός σχολείου κλείνει μία φυλακή, είχε πει ο Βίκτωρ Ουγκώ. Με το κλείσιμο 1.933 σχολείων των ελληνικών επαρχιών, που φέρονται συγχωνευόμενα σε άλλα, πόσες φυλακές θα πρέπει να ανοίξουν; Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ δεν είπε προεκλογικώς στο λαό, ότι θα συγχωνεύσει τα περισσότερα σχολεία των ορεινών και απομακρυσμένων χωριών, για να αναγκασθούν οι απομένοντες εις αυτά κάτοικοι, να εγκαταλείψουν βιαίως τις εστίες τους.
Η μεταφορά των παιδιών τους σε απόσταση άνω των 10 χιλιομέτρων, κατά τις ασκήσεις επί χάρτου της αρμοδίας υπουργού, είναι σχεδόν αδύνατη, ενόψει του κακού οδικού δικτύου και των δυσμενεστάτων καιρικών συνθηκών τους χειμερινούς μήνες. 
Τα σχολεία των επαρχιών τροφοδοτούν τα αστικά κέντρα πάντοτε με νέο, υγιές και ζωογόνο αίμα. Τα παιδιά των σχολείων αυτών, σπουδάζουν συνήθως με στερήσεις και αντίξοες συνθήκες. Αλλά έχουν ανεξάντλητο ψυχικό σθένος, ιδανικά και ακατάβλητη επιμονή και εργατικότητα. Δίνουν με συνέπεια τη μάχη της μαθήσεως και της ζωής και κατά κανόνα επιτυγχάνουν.
Δεν έχει το δικαίωμα κανένας υπουργός να ανακόψει την πορεία των παιδιών αυτών. Ας αφήσουν επομένως τα πειράματα οι υπουργοί της σημερινής κυβερνήσεως που προτιμούν να κλείσουν τα σχολεία των επαρχιών και όχι να περιορισθούν οι δαπάνες της Βουλής και των υπουργικών γραφείων, που εξοργίζουν τον δοκιμαζόμενο λαό.
Αύξηση της απασχολήσεως στον αγροτικό τομέα της τάξεως του 7% τη διετία 2008-2009 καταγράφει έρευνα της ΠΑΣΕΓΕΣ στην Ελλάδα. Το ποσοστό αυτό αντιστοιχεί σε 38.000 άτομα, ηλικίας 45-64 ετών, που αποφάσισαν, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, να ασχοληθούν με την αγροτική παραγωγή και να αλλάξουν τρόπο ζωής και κατοικίας, κυρίως στη Δυτική Μακεδονία, στη Δυτική Στερεά Ελλάδα και στη Θεσσαλία.
Η κυβέρνηση, αν θέλει την ανάπτυξη του τόπου, οφείλει να ενθαρρύνει, πριμοδοτήσει και ενισχύσει το κίνημα επιστροφής νέων Ελλήνων στην πατροπαράδοτη γεωργία, αντί της λύσεως να γίνουν μετανάστες σε άλλες χώρες της Ευρώπης, της Ασίας και της Αμερικής. Η ελληνική γη είναι αρκετά εύφορη. Παράγει δε προϊόντα υπερέχοντα σε ποιότητα και κατάλληλα, όχι μόνο για εγχώρια κατανάλωση, αλλά και για εξαγωγή. Αρκεί να βελτιωθούν οι τρόποι συλλογής, συσκευασίας, συντηρήσεως και μεταφοράς αυτών.
Η κυβέρνηση οφείλει να θεσμοθετήσει το «Μητρώο Αγροτών», στο οποίο να αναγράφονται μόνον οι κατ΄ επάγγελμα απασχολούμενοι με την γεωργία. Εις αυτούς δε και μόνον πρέπει να χορηγούνται οι επιδοτήσεις της Ε.Ε. και της ελληνικής Πολιτείας, όπως και οι δανειακές διευκολύνσεις για την αγορά συγχρόνων γεωργικών μηχανημάτων προς ανάπτυξη των καλλιεργειών τους και για την βελτίωση των κατοικιών τους.
Ομοίως πρέπει να ενθαρρυνθεί η απασχόληση των νέων Ελλήνων στη θάλασσα και τα τουριστικά επαγγέλματα, που επίσης είναι δυνατόν να τους εξασφαλίσουν επαρκές εισόδημα για να ζήσουν και να δημιουργήσουν οικογένειες.
Αλλά η κυβέρνησή μας, αντί να μελετήσει και εφαρμόσει άμεσα ευκταία μέτρα οικονομικής αναπτύξεως της χώρας, εξαντλείται στην επιβολή ηυξημένων φορολογιών, παραβλέπουσα τη γνωστή και διαχρονική αρχή, ότι «οι φόροι σκοτώνουν τους φόρους». Διότι η υπερβολική φορολόγηση επιφέρει μοιραίως ύφεση, ανεργία, μικρότερο εισόδημα και ολιγότερα φορολογικά έσοδα. Αυτά τα εγνώριζε ο κ. Παπακωνσταντίνου και τα διαλαλούσε πριν γίνει υπουργός. Σήμερα όμως πράττει το αντίθετο. Γιατί άραγε;
Πολλοί από τους κυβερνώντες δίνουν την εντύπωση, ότι «δεν νοούν, ό πάντες νοούσι». Γι΄ αυτό και μία Ελληνίδα είπε προσφάτως σε κάποιο τηλεοπτικό δίκτυο, ότι και μία καλή Ελληνίδα νοικοκυρά ακόμη θα κυβερνούσε καλύτερα από τη σημερινή κυβέρνηση!
Υποτίθεται πως επιδιώκεται η ανάπτυξη της χώρας και η αξιοποίηση των τουριστικών περιοχών. Η αρμοδία υπουργός όμως, θέτει ως προϋπόθεση ανοικοδομήσεως την έκταση των 10 στρεμμάτων. Είναι δυνατόν να υπάρχουν τέτοια κτήματα στα νησιά μας; Εκτός εάν δια της ρυθμίσεως αυτής επιδιώκεται ο εξαναγκασμός ιδιοκτητών μικροτέρων εκτάσεων να εκποιήσουν την περιουσία τους εις εκείνους που παραμονεύουν να την αρπάξουν σε τιμές ευκαιρίας.
Θριαμβολογεί ο κ. πρωθυπουργός διότι επέτυχε την επιμήκυνση του χρέους σε 10 έτη και τη μείωση του επιτοκίου για τα 80 δις κατά μία μονάδα. Παραβλέπει όμως το γεγονός ότι κατόρθωσε να αυξήσει το δημόσιο χρέος κατά 43 δις ευρώ σε ένα μόνο έτος και ότι εις το τέλος της δεκαετίας το ύψος του δημοσίου χρέους θα αποκλείει κάθε δυνατότητα αποφυγής της χρεοκοπίας της χώρας.
Βεβαίως, αν είχαν εφαρμοσθεί όσα συνεφώνησαν οι κ.κ. Καραμανλής και Αλμούνια, ήτοι ο περιορισμός των δημοσίων δαπανών κατά 30% και το πάγωμα μισθών και συντάξεων για μία τριετία, θα συνεχιζόταν ο δανεισμός της χώρας από τις αγορές με τα τότε τρέχοντα χαμηλά επιτόκια και θα είχε αποφευχθεί η υπαγωγή μας στο ΔΝΤ, με όλες τις συνέπειες που αυτή έχει και θα έχει.
Αλλά «εν τω aδει ουκ έστι μετάνοια». Οι Έλληνες όφειλαν να έχουν αντιληφθεί ότι ένας πολιτικός που δε διστάζει να εμφανίζεται και ως «αντιεξουσιαστής» είναι ικανός για όλα και για να μας οδηγήσει στο ΔΝΤ, το οποίο προηγουμένως απεδοκίμαζε λόγω των συνεπειών, που συνεπάγεται ο δανεισμός από αυτό.
Αυτοί που αδιαφορούν για όσα επισημαίνονται στον μη κατευθυνόμενο Τύπο, θα έπρεπε να ανησυχούν για το πώς τους εκτιμά ο λαός. Αν άκουγαν όσα λέγονται από το ανώνυμο πλήθος, θα είχαν χάσει τον ύπνο τους. Ας εντείνουν την ακοή τους, για να συλλάβουν τα μηνύματα του λαού, πριν φθάσουμε στο χείλος της αβύσσου.
 
http://www.xronos.gr/detail.php?ID=66466
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top