Δεν θα ισχυριστούμε ότι ο Δημήτρης Γεωργακόπουλος ως  επί χρόνια υφυπουργός Οικονομικών δεν γνωρίζει πολύ καλά το αντικείμενο που του ανέθεσε ο πρωθυπουργός, ονομάζοντάς τον  Γενικό Γραμματέα υπεύθυνο για φορολογικά θέματα. Ούτε βέβαια ότι μόνος αυτός ευθύνεται για την υστέρηση των εσόδων.
Οι ευθύνες για την υστέρηση εσόδων βαρύνουν συνολικά το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, το οποίο αντί να πιάσει τους μεγαλοφοροφυγάδες με τους οποίους συναγελάζεται, έχει επιδοθεί σε φοροκυνηγητό των ψιλικατζήδων, από τους οποίους ούτε ψιχία δεν μπορεί να εισπράξει.
Το οικονομικό επιτελείο γνωρίζει πόσο διεφθαρμένος είναι ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός αλλά δεν τολμά ή δεν θέλει να συγκρουστεί μαζί του.
Οι εφοριακοί αποτελούν μια πανίσχυρη διακομματική συντεχνία με πυραμιδική διάρθρωση που εξαντλεί την αυστηρότητα των νόμων και των διατάξεων σε βάρος των μικροεπαγγελματιών, ενώ, όχι μόνο αφήνει στο φορολογικό απυρόβλητο ισχυρούς και ημετέρους, αλλά από πάνω τους χρηματοδοτεί με επιστροφή, χωρίς έλεγχο, μεγάλων ποσών ΦΠΑ, με εικονική διακίνηση εμπορευμάτων.
Πολλές ΔΟΥ  συνεχίζουν να λειτουργούν ως παραρτήματα συγκεκριμένων επιχειρηματικών ομίλων και μεμονωμένων επιχειρήσεων και ως συνεργοί στην κλοπή δημοσίου χρήματος με άνωθεν κάλυψη.
Τα μεγαλοστελέχη της συντεχνίας καταλαμβάνουν πάντα καίρια πόστα.....
στον φοροεισπρακτικό και ελεγκτικό μηχανισμό και είναι αυτοί που χειρίζονται τις μεγάλες υποθέσεις με υψηλό φορολογικό αντικείμενο, τις οποίες κλείνουν με το αζημίωτο. 
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top