«Κάποτε η κεντρική εξουσία θα πρέπει να μάθει να υπακούει στις τοπικές κοινωνίες και όχι, οι τοπικές κοινωνίες να υπακούν πειθήνια στα κελεύσματα της κεντρικής εξουσίας» τόνισε ο Βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Νικολόπουλος, συμμετέχοντας το πρωί του Σαββάτου στην κινητοποίηση που οργάνωσε και πραγματοποίησε ο Δήμος Πατρέων στα διόδια του Ρίου για το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων.
Ο κ. Νικολόπουλος υπογράμμισε πως όλοι οι συναρμόδιοι φορείς – συμπεριλαμβανομένου του Δήμου – οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να δώσουν στο φως όλα τα στοιχεία του ζητήματος που απασχολεί την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας.
«Η Πάτρα είναι πολύ μεγάλη για να μετατρέπεται σε παιχνιδάκι στα χέρια κάποιων που φιλοδοξούν να κάνουν μπίζνες πάνω στις ανάγκες των πολιτών και οι κάτοικοί της, δεν ανέχονται, ούτε την απαξίωση που της έχει προσφέρει επί ενάμιση χρόνο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ούτε τα μισόλογα και τις υπόγειες διαδικασίες. Όλα ας έρθουν στο φως, συμπεριλαμβανομένων των όσων, πολύ σοβαρών καταγγέλλονται από τη δημοτική Αρχή για το εργοστάσιο απορριμμάτων» επεσήμανε ο Αχαιός πολιτικός, προσθέτοντας πως ο ίδιος, ήταν, είναι και θα είναι πάντα στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεων της τοπικής κοινωνίας.
«Είχα κάπου 20-30 χρόνια να θυμηθώ μια τέτοια κινητοποίηση από τον Δήμο της Πάτρας και τη σημερινή, την θεωρώ...... ως εκκίνηση μιας νέας εποχής, κατά την οποία η πόλη θα διεκδικεί δυναμικά και δεν θα θεωρεί πλέον, τίποτα χαμένο χωρίς να δώσει αγώνα αλλά και τίποτα, αυτονόητα κερδισμένο» κατέληξε.  
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top