Αυστηρός με τη χώρα μας παρουσιάζεται ο επικεφαλής του γερμανικού ινστιτούτου Ifo, Hans-Werner Sinn. “Η Ελλάδα πρέπει με δικούς της πόρους να επαναγοράσει ομόλογα σε μικρότερη τιμή αντί να χρησιμοποιήσει κεφάλαια του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας”, τονίζει.
Ο Sinn δεν θεωρεί μόνο λανθασμένη την προσέγγιση να χρησιμοποιήσει υποστηρικτικά η Ελλάδα το EFSF αλλά πιστεύει ότι θα πρέπει να μην δοθεί στη χώρα μας μια τέτοια επιλογή μέσω από τις Συνόδους Κορυφής Φεβρουαρίου και Μαρτίου.
“Η Ελλάδα εναλλακτικά θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει όλα τα αποθεματικά της για την επαναγορά των ομολόγων, χρήματα από το ΔΝΤ ή να ρευστοποιήσει τίτλους ιδιοκτησίας, από τη μεγάλη περιουσία του ελληνικού δημοσίου”, πρότεινες ο επικεφαλής του Ιfo.
Αναφορικά με τη συζήτηση στη Σύνοδο Κορυφής για τις διατάξεις που αφορούν την προσπάθεια ενιαίας συλλογικής οικονομικής διακυβέρνησης στην ευρωζώνη, ο Sinn τόνισε: “Είναι γελοία πρόταση ακριβώς επειδή δεν συνάδει με την οικονομία της αγοράς”, ενώ πρόσθεσε πως είναι σχεδόν αδύνατον να παρακαμφθούν όλες οι ιδιαιτερότητες των εθνικών οικονομιών από τη στιγμή κυρίως που λειτουργούν ξεχωριστές χρηματαγορές -και ορθώς- σε κάθε χώρα από αυτές που χρησιμοποιεί το ευρώ.
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top