Στα υψηλότερα επίπεδα από την κυκλοφορία του ευρώ σκαρφάλωσε σήμερα η απόδοση των 10ετών πορτογαλικών ομολόγων, με τους επενδυτές να εμφανίζονται ανήσυχοι για την πρόοδο που σημειώνεται όσον αφορά στην αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη.
Σύμφωνα με το Reuters, η απόδοση του πορτογαλικού ομολόγου ανήλθε μέχρι το 7,43%, ξεπερνώντας τα επίπεδα στα οποία είχε αναρριχηθεί το Νοέμβριο και ανεβάζοντας το spread έναντι των αντίστοιχων γερμανικών ομολόγων στις 415 μονάδες βάσης.
Οι πληροφορίες των Financial Times κάνουν λόγο για πωλήσεις πορτογαλικών τίτλων από hedge funds, τα οποία αγόρασαν 5ετή ομόλογα που πούλησε η χώρα μέσω κοινοπρακτικής έκδοσης πριν από δύο ημέρες.
Την ίδια στιγμή, η έξοδος της PIMCO, της εταιρείας που διαχειρίζεται το μεγαλύτερο fund ομολόγων στον κόσμο, από τα ομόλογα της ευρωπαϊκής περιφέρειας, πιέζει περαιτέρω τις τιμές. Η PIMCO αποχωρεί από τα ριψοκίνδυνα ομόλογα της Ευρωζώνης (από τα πρώτα στάδια της κρίσης έχει δηλώσει ότι δεν επιθυμεί να τηρεί θέσεις στους ελληνικούς τίτλους) και στρέφεται στα ομόλογα των αναδυόμενων χωρών, εκτιμώντας ότι αυτά προσφέρουν υψηλότερες αποδόσεις και καλύτερες προοπτικές κερδών.
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top