Όπου τσάμπα μάγκες είναι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που για ακόμα μια φορά σήκωσαν την παντιέρα της «επανάστασης» για να ικανοποιήσουν τους «πελάτες» - ψηφοφόρους τους και να αποδείξουν ότι ακόμα και στην εποχή του μνημονίου η «μπογιά» τους περνάει με ρουσφέτια στις προστατευόμενες περιοχές.
Η ιστορία είναι άκρως χαρακτηριστική του πως ορισμένοι βουλευτές γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια περιοχές ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους, δάση και δασικές εκτάσεις. Στην αρχή βγήκαν με τα «φυσεκλίκια» για να μην περάσει η πρόταση της Τίνας Μπιρμπίλη να αυξηθεί από 4 στα 10 στρέμματα η εκτός σχεδίου δόμηση στις προστατευόμενες περιοχές που έχουν ενταχθεί στο ευρωπαϊκό δίκτυο  Natura 2000.
Έλεγαν, μάλιστα, ότι με την αύξηση αυτή χάνονται περιουσίες χωρίς, βέβαια να ομολογούν ότι στα 4 στρέμματα γίνεται κατάτμηση και κτίζουν ακόμα στις προστατευμένες περιοχές στα 750 μέτρα.
Η υπουργός Περιβάλλοντος έκανε ένα βήμα πίσω και αποφάσισε, για να αμβλύνει τις αντιδράσεις, να διατηρηθούν τα 4 στρέμματα, αλλά χωρίς τις ύποπτες παρεκκλίσεις και κατατμήσεις για όσους μέχρι την ψήφιση του νόμου έχουν ιδιοκτησία, ενώ μετά την ψήφιση του νόμου όποιος θέλει να κτίσει εκτός σχεδίου θα πρέπει να αγοράσει 10 στρέμματα.
Οι βουλευτές όμως στύλωσαν τα πόδια για το χατίρι των πελατών - ψηφοφόρων τους και απειλούν και πάλι να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο για τη βιοποικιλότητα εάν η υπουργός δεν αφήσει ελεύθερες και τις κατατμήσεις.
Εξαίρεση στην αυθαιρεσία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ ήταν ο Κώστας Καρτάλης, ο οποίος έκανε παρατηρήσεις και προτάσεις επί της ουσίας, όπως να μην επιτρέπεται η χωροθέτηση ξενοδοχειακών μονάδων σε περιοχές Natura και να μην παραχωρηθούν δάση και δασικές εκτάσεις στον ΕΟΤ, παρατηρήσεις που έγιναν δεκτές από την υπουργό Περιβάλλοντος.
Το θέμα των 4 στρεμμάτων και των παρεκκλίσεων θα φτάσει στην Ολομέλεια και ελπίζουμε ότι...... η Τίνα Μπιρμπίλη θα επιμείνει και δεν θα δικαιώσει τα «παραμάγαζα», που βλέπουν ακόμα και τις προστατευμένες περιοχές ως οικόπεδα….
(To Ποντίκι)
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top