Νομίζω ότι η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών, δεν έχει ιδέα για την... σοβαρότητα με την οποία εργάζονται οι εκλεγέντες εκπρόσωποι του στον Δήμο Πατρέων. Κατ' αρχήν θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι αναφερόμαστε στην τρίτη πόλη της χώρας -μετά από Αθήνα και Θεσσαλονίκη- τη μόνη με πληθυσμό άνω των 200.000 κατοίκων.
Σ' αυτή την πόλη των Πανεπιστημίων, των Επιμελητηρίων, της μεγάλης ιστορίας και της εξαιρετικής παράδοσης, οι απερχόμενοι δημοτικοί παράγοντες, στις 27 Δεκεμβρίου 2010, δηλαδή την τελευταία ημέρα πριν παραδώσουν την εξουσία στους επόμενους, ΜΕΤΕΘΕΣΑΝ 53 υπαλλήλους σε διάφορες θέσεις.
Και ο τελευταίος βλαξ αντιλαμβάνεται πως όταν μεταθέτεις 53 υπαλλήλους λίγες ώρες πριν αποχωρήσεις, ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΕΙΣ σε θέσεις χωρίς αντικείμενο -λούφα ονομαζόταν στο στρατό- διότι αν επρόκειτο για λειτουργικές μεταθέσεις, θα τις άφηνες στους επόμενους που θα εκτιμήσουν και τις ανάγκες τους.
Μια εκ των 53 υπαλλήλων, ήτο και η κυρία Τάνια Παπαδοπούλου, σύζυγος του αντιδήμαρχου κ. Σπύρου Δεμαρτίνου. Επί 4 ολόκληρα έτη, ο κ. Δεμαρτίνος δεν "θυμήθηκε".....
να μεταθέσει τη σύζυγό του. Το "θυμήθηκε" μια ώρα πριν αποχωρήσει από την εξουσία. Και που την τοποθέτησε; Τηλεφωνήτρια στο... 195! Να σηκώνει το τηλέφωνο και να ρυθμίζει αν και πότε θα περάσει συνεργείο να πάρει έναν εγκαταλελειμμένο καναπέ! Στο ερώτημα "θα σήκωνε έστω και μια φορά το τηλέφωνο στα επόμενα 4 χρόνια η κυρία Δεμαρτίνου;", μπορείτε να υποθέσετε την απάντηση.
Ο κ. Δημαράς, ακύρωσε την μετάθεση για έναν πολύ απλό λόγο. Γιατί η σύζυγος Δεμαρτίνου, είναι ένας μορφωμένος άνθρωπος, έχει πτυχίο ΑΕΙ και με τα προσόντα της θα μπορούσε να συνεισφέρει σε πολύ πιο σημαντική θέση. Την τοποθέτησε λοιπόν προϊστάμενη στο Τμήμα Εμπορίου -μόνη σε πρώτη φάση γιατί το τμήμα τώρα θα οργανωθεί. Η δε μετακίνησή της ήταν από τα Υψηλά Αλώνια στην... Ερμού, δηλαδή 500 μέτρα.
Και τώρα φτάνουμε στο "πως διοικείται ο Δήμος Πατρέων -της τρίτης πόλης της Ελλάδας- από τους εκλεγόμενους".
Ο κ. Δεμαρτίνος, σύζυγος της αποσπαθείσας (προ μιας ώρας...) "τηλεφωνήτριας" πέτυχε ΟΛΗ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ, δηλαδή 20 Δημοτικοί Σύμβουλοι, να υπογράψουν κοινή ανακοίνωση για τον... διωγμό της συζύγου του. Το Δημοτικό Συμβούλιο επί ΤΡΕΙΣ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΩΡΕΣ, συζητούσε για την... ΔΥΣΜΕΝΗ (και μόλις προ μιας ώρας) μετάθεση της "τηλεφωνήτριας" σε προϊστάμενη υπηρεσίας!!!
Σ' αυτό το τρίωρο της ΚΑΤΙΝΙΑΣ και της πνευματικής αφασίας, αντί η πόλη να συζητά για την αδυναμία της πχ. να στείλει έστω απαντητικές επιστολές για ΕΞΙ ΔΗΜΟΥΣ της περιοχής που ζητούσαν να αγοράσουν καρναβαλικά άρματα (και κανείς δεν ασχολήθηκε) το Δ.Σ. συζητούσε γιατί "εκδιώχθη η σύζυγος του κ. Δεμαρτίνου η οποία στις 27.12.2010 μετετέθη στην θέση της τηλεφωνήτριας και ο νέος Δήμαρχος την... προσέβαλε με τον... ρεβανσισμό του, μεταθέτοντας τη ως... προϊσταμένη στο τμήμα εμπορίου"!!
Και οι 20 δημοτικοί σύμβουλοι που υπέγραψαν και έφεραν επι τρίωρο στο Δημοτικό Συμβούλιο ένα τέτοιο ανύπαρκτο ζήτημα, διερωτάται κανείς αν έχουν τις πνευματικές δυνάμεις και τις βασικές ικανότητες να συνεισφέρουν κάτι ελάχιστο έστω, σ' αυτή την δύσμοιρη πόλη.
(Πατρινός Τύπος)
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top