«Εδώ γίνεται μία συστηματική διαστροφή της αλήθειας. Εδώ γίνεται ένα τεράστιο παιχνίδι συγκάλυψης, όπου πάρα πολλοί ρίχνουν νερό στο μύλο της συγκάλυψης. Προσπαθούν κάποιοι, οι οποίοι θίγονται είτε είναι εμπλεκόμενοι, είτε εξαρτούν συμφέροντα κάποιοι άλλοι… Δεν έχω αφεντικά, είμαι βουλευτής επαρχίας, είμαι από τη Λακωνία. Το μόνο αφεντικό που έχω είναι 10.000 άνθρωποι που έχω την τιμή να με σέβονται και να με τιμούν, όπως τους σέβομαι και τους τιμώ. Δεν έχω καμία εξάρτηση και κανένα αφεντικό».
«Η ιστορία αυτή τώρα ξεκινάει, είναι αφετηρία. Το πόρισμα της επιτροπής αυτής είναι η αφετηρία, δεν είναι το κλείσιμο και το άλλοθι του πολιτικού συστήματος δεν θα το πληρώσουν 19 βουλευτές της εξεταστικής επιτροπής. Χωρίς να έχει διαβάσει κανένας το πόρισμα, δεν δικαιούται να κάνει αξιολογικές κρίσεις. Είναι νερό στο μύλο της συγκάλυψης. Οι πάντες κρίνονται. Είναι η αφετηρία της διερεύνησης του μεγαλύτερου σκανδάλου της μεταπολεμικής Ελλάδας η υποβολή του πορίσματος».
«Η κυβέρνηση, ο κύριος πρωθυπουργός οφείλει να διερευνήσει το εύρος, το ύψος και το βάθος της τεράστιας ζημιάς την οποία υπέστη το ελληνικό δημόσιο από την παράνομη και αντισυμβατική συμπεριφορά της Siemens. Να κάνει αγωγές εναντίον της Siemens, να κάνει αγωγές εναντίον των πολιτικών προσώπων, υπουργοί και υφυπουργοί, οι οποίοι ζημίωσαν το ελληνικό δημόσιο για να μπορέσει να δώσει μία διέξοδο. Κανείς από αυτούς που έχουν την έγκριτη γνώμη δεν λέει ότι ήδη υπάρχουν 27 κατηγορούμενοι για βαριές κακουργηματικές πράξεις και πάνε ισόβια.
«Τα κόμματα οφείλουν να δώσουν μία πειστική απάντηση όχι με λόγια αλλά με έργα. Να βγει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-που ομολογεί ο κος Τσουκάτος ότι πήρε 1εκ μάρκα και τα πήγε στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ, το ΠΑΣΟΚ λέει ότι τα πήρε αυτός- να εξηγήσει στον ελληνικό λαό. Εμείς θα το εξηγούσαμε, για τη διαδρομή του μαύρου χρήματος. Ισχύει για όλα τα κόμματα αυτό. Δεν εξαίρεσα το κόμμα μου..... εγώ είπα για κόμματα. Για την αναφορά στον αείμνηστο Βαρθολομαίο η ΝΔ είχε κάνει μια έρευνα και είχε δημοσιοποιήσει κάποιους ελέγχους».
«Για να λυθεί το πολιτικό πρόβλημα της χώρας χρειάζονται γενναίες αποφάσεις. Τις γενναίες αποφάσεις θα πρέπει να τις πάρει πρώτα η Βουλή. Η Βουλή έχει τις δυνατότητες εκτός του ηθικού κολασμού αυτών των οποίων εμπλέκονται -δεν φταίμε εμείς οι απλοί βουλευτές της επαρχίας ή του λεκανοπεδίου για το σύνταγμα που ψηφίστηκε εδώ και χρόνια για το νόμο περί ευθύνης υπουργών αλλά έχουμε την γενναιότητα να λέμε «ναι, να αλλάξει»- να πάει η Βουλή με παρρησία και γενναιότητα να κάνει εξοστρακισμό στην κοινή γνώμη έξω. Και η κυβέρνηση –εφόσον αποδειχτεί για κάποιους από αυτούς τους ανθρώπους κάτι, γιατί δεν μπορείς να λες για τον Πολύδωρα, ο οποίος είναι μνημείο ηθικής ακεραιότητας κατά την εκτίμησή μου-και να κάνει αγωγές και να ζητάει αστικές αποζημιώσεις».
«Ο κος Σημίτης, ο οποίος είχε και αυτόκλητους υπερασπιστές δημοσιογράφους, δεν ισχυρίζομαι ότι είναι αποδέκτης μαύρου χρήματος, μακράν εμού τέτοια προσέγγιση, όμως ως πρώην πρωθυπουργός έχει τεράστια προσωπική, πολιτική αλλά και ατομική ευθύνη να πει «τι έγινε ρε παιδιά το 1996 όταν παραδόθηκε ο ΟΣΕ και ο ΟΤΕ σε δύο συμφέροντα, στην Intracom και στη Siemens», που ήταν η μήτρα των κακών, που διογκώθηκε το δημόσιο έλλειμμα, δεν πρέπει να τα πει αυτά; Το περίφημο C4I των Ολυμπιακών Αγώνων δεν είναι θέμα που πρέπει να δώσει μια εξήγηση γιατί με απόφαση του ΚΥΣΕΑ μπήκε η Siemens από το παράθυρο»;
 «Ο κος Καραμανλής δεν υπέγραψε καμία σύμβαση με τη Siemens, για το Βατοπέδι έχει αναλάβει τις πολιτικές του ευθύνες».
«Μπορεί το πόρισμα να είναι ατελές, να έχει ατέλειες αλλά μην το μηδενίζετε βρε αδερφέ, στηρίξτε το, να γίνει περαιτέρω διερεύνηση λέμε εμείς για ενδεχόμενες πολιτικές, αστικές και ποινικές ευθύνες. Αυτοί που λένε ότι τώρα τελείωσε η έρευνα για τη Siemens είναι παπαγαλάκια της συγκάλυψης».
«Για τον κο Παυλόπουλο, για τον κο Παπαθανασίου, για τον κο Πολύδωρα θα πω όχι μέσα στην ολομέλεια, γιατί εκεί θα ψηφίσω. Εγώ έχω αμφιβολίες ακόμη και για τον κο Βερελή. Εγώ τους θεωρώ όλους αθώους και τους ΠΑΣΟΚους και του Νεοδημοκράτες, έχουν το τεκμήριο της αθωότητος. Όταν θα έρθει η ολοκληρωμένη διερεύνηση στη Βουλή τότε θα αποφασίσω. Είμαι πολύ σοβαρός άνθρωπος για να κάνω εύκολη κρίση γιατί από 1500 σελίδες ερευνητικής προσπάθειας έχω κάποια ερωτηματικά, δεν είμαστε εμείς ανακριτική επιτροπή».
«Υπάρχει έλλειμμα δημοκρατίας. Αυτή τη στιγμή το πολιτικό σύστημα είναι μπροστά σε δύο πολύ μεγάλες προκλήσεις. Να αποκαταστήσει τη νομιμότητα λειτουργίας των ΜΜΕ και να αποτρέψει να μεταφέρεται η πολιτική στα δελτία των οκτώ σε κάποιους αυτόκλητους και ψευδεπίγραφους εκφραστές της δημοσιογραφικής αυθεντίας, οι οποίοι δηλητηριάζουν την καλή ενημέρωση του ελληνικού λαού. Μαζί με τα προβλήματα τα οποία έχουν τα κόμματα». 
(στην εκπομπή με το Μπάμπη Παπαπαναγιώτου - radio9.gr)

 
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top