Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αχαΐας, κ. Νικόλαος Νικολόπουλος, με αφορμή την άρνηση της Υπουργού Εργασίας να κηρύξει υποχρεωτικές κλαδικές συμβάσεις, προέβη στην ακόλουθη δήλωση.
«Επίδειξη αυταρχισμού συνιστά η άρνηση της Υπουργού Εργασίας κας Κατσέλη να κηρύξει υποχρεωτική την κλαδική σύμβαση των εργαζομένων στις εταιρείες SECURITY. Και αυτό γιατί προβλέπει για ένα μικρό τμήμα εργαζομένων στις χρηματαποστολές αύξηση 5,5%.
Πάνω δηλαδή από αυτά που επιτρέπει το Μνημόνιο.
Παράλληλα, 42 κλαδικές συμβάσεις περιμένουν την έγκρισή τους στο Υπουργείο Εργασίας από το Καλοκαίρι του 2010.
H παραίτηση – σίριαλ του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για την τραγική αυτή καθυστέρηση. 
Δεκάδες κλάδοι εργαζομένων στερούνται της δυνατότητας να έχουν κλαδική σύμβαση εργασίας.
Υπονομεύεται έτσι η δίκαιη αμοιβή τους και οδηγούνται όλοι σταδιακά στις κατώτατες αμοιβές της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Η κυβέρνηση παραβιάζει, με ωμότητα, μια παράδοση δεκαετιών σεβασμού των συλλογικών συμφωνιών, πλήττει τα συμφέροντα των εργαζομένων, αλλά δεν βοηθάει την επιχειρηματικότητα, αφού η πολιτική αυτή.... δημιουργεί δυσαρεστημένους και άρα μη παραγωγικούς εργαζόμενους.
Το στοίχημα της ανάκαμψης δεν κερδίζεται με περικοπές μισθών και παραβίαση των συλλογικών συμφωνιών.
Η ανάπτυξη και η ανταγωνιστικότητα έρχονται μέσα από μια αγορά εργασίας σύγχρονη και συνεκτική, όπου θα είναι ελκυστική η καλά αμοιβόμενη  και ασφαλισμένη εργασία».      

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top