Τις αναθέσεις των έργων για τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό του συστήματος των ασφαλιστικών ταμείων, μεταξύ των οποίων και οι αυτόματοι πωλητές ενσήμων (!) φαίνεται κρύβει το φόντο της παραίτησης του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Δ Δασκαλάκη.
Πρόκειται για πρόγραμμα με πολύ κοινοτικό χρήμα, αλλά που είναι άγνωστη τη τύχης σε σχέση με το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα, αφού είναι γνωστό οτι αντίστοιχα έργα του παρελθόντος έμειναν ημιτελή ή μπάζουν απο παντού , όπως και το σύστημα του ΙΚΑ που πρόσφατα αποκαλύφθηκε η απάτη με τα εικονικά ένσημα, πάρ οτι το σύστημα είναι πιστοποιημένο σε σχέση με τους χρήστες του.
Σύμφωνα με την Καθημερινή στην επιστολή του παραίτησης ο κ Δασκαλάκης υπαινίσσεται χοντρά παιχνίδια με..... τα προγράμματα της ψηφιακής σύγκλισης, προϋπολογισμού 50 εκατομμυρίων ευρώ, και εστιάζει σε ένα σημαντικό σημείο: Στην έλλειψη οικονομικής μελέτης των έργων και δη του κοινωνικού ΚΕΠ.
Όσο για τα έργα της ψηφιακής σύγκλισης που προκήρυξε με την «πρόσκληση – 25» η ειδική γραμματεία ψηφιακού σχεδιασμού του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, αξίζει να θυμίσουμε ότι πρόκειται για μήλον της Εριδος δέκα οργανισμών και φορέων του υπουργείου. Πρόκειται για ψηφιακές υποδομές που καλύπτουν κομβικά πεδία όπως είναι: η ηλεκτρονική καταγραφή των συνταγών των Ταμείων, ο έλεγχος εσόδων, εξόδων και ασφαλιστικών εισφορών, τα συστήματα μητρώων ασφαλισμένων, τα πληροφοριακά συστήματα για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας, η επέκταση του ΑΜΚΑ. Επίσης στην ίδια πρόσκληση περιλαμβάνεται και το μεγαλεπήβολο έργο των Κοινωνικών ΚΕΠ, δηλαδή της δημιουργίας «υπηρεσιών μιας στάσης» για την παροχή πληροφοριών, πιστοποιητικών και παροχών σχετικών με την ασφάλιση, τα εργασιακά και την πρόνοια.
(asfalisinet.gr)
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top