Διαβάστε όλο το παρασκήνιο της χειρότερης Τελετής Έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού: Πώς και γιατί ενεπλάκη στην διοργάνωση η σύζυγος του Πέτρου Ψωμά, η Οργάνωση "Χρυσή Αυγή" και ποια ήταν η αρχική οικονομική συμφωνία.
Γιατί διαμαρτυρήθηκαν τα μέλη του Δ.Σ. της ΚΔΕΠΑΚ και τι απάντησε ο Στάθης Χρυσικόπουλος...
Την σύζυγο του προέδρου του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, Πέτρου Ψωμά, είχε προτείνει αρχικά η Μαρία Αλανιάδη της παράταξης Δημαρά, για την θέση της παρουσιάστριας της Τελετής Έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού.
Μάλιστα η Ελένη Κίτσιου, είχε προσφερθεί να προσφέρει τις υπηρεσίες της αφιλοκερδώς, με δεδομένο ότι ο σύζυγός της θα αναλάμβανε πολιτική θέση στη νέα Δημοτική Αρχή.
Μετά από αυτή την εξέλιξη και ο έτερος συμπαρουσιαστής της Τελετής, Δημήτρης Πολίτης, προσφέρθηκε και ο ίδιος αφιλοκερδώς να συμμετάσχει στην εκδήλωση, αφού η κα Κίτσιου δεν θα πληρωνόταν.
Τα πράγματα άλλαξαν όμως, όταν έγινε γνωστό ότι η Ελένη Κίτσιου θα διοριζόταν ιδιαιτέρα γραμματέας του Δημάρχου Πατρέων. Και η ίδια έκρινε σωστά, ότι δεν θα μπορούσαν για πολιτικούς λόγους να συμβιβαστούν οι δύο ιδιότητες (γραμματέως και παρουσιάστριας) και έτσι αποσύρθηκε από την Τελετή Έναρξης.
Όταν «η μπίλια κάθισε» στο όνομα της Ζακελίνας Κυρούση και ξεκαθαρίστηκε ότι η ραδιοφωνική παραγωγός θα απαιτούσε αμοιβή για την παρουσίαση της Τελετής, από την πλευρά του και ο Δημήτρης Πολίτης διεμήνυσε στην ΚΔΕΠΑΚ, ότι στην περίπτωση που θα πληρωνόταν η κα Κυρούση, θα έπρεπε να αμειφθεί και ο ίδιος.
Σήμερα συμφωνήθηκε και το ποσό που θα εισπράξει και ο Δημήτρης Πολίτης.
Δεν έχουμε μάθει ακόμα το ακριβές νούμερο, αλλά είναι σίγουρο ότι είναι μικρότερο από τις 2.000 ευρώ της κας Κυρούση. Ξεχωριστή θα είναι πάντως η αμοιβή του Δημήτρη Πολίτη για την παρουσίαση άλλων εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού (Καρναβάλι Παιδιών, Τσικνοπέμπτη, ίσως και Κεντρική Παρέλαση), αλλά ακόμα το ποσό δεν έχει ορισθεί.
Περιμένουμε πάντως από την ΚΔΕΠΑΚ, να μας ανακοινώσει επίσημα την αμοιβή του κ. Πολίτη, αν και όπως μάθαμε ο ίδιος δεν απαίτησε και δεν πήρε ανάλογο υψηλό ποσό με αυτό της συμπαρουσιιάστριάς του.
Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες μας, πολλά μέλη του Δ.Σ. της ΚΔΕΠΑΚ, διαφώνησαν έντονα με την απόφαση του προέδρου Στάθη Χρυσικόπουλου, να δοθεί το υπέρογκο ποσό των 2.000 ευρώ (συν ΦΠΑ) στην κα Κυρύση, με δεδομένη βέβαια και την κακή οικονομική συγκυρία που διανύουμε.
Αντίθετα, ο Στάθης Χρυσικόπουλος, απάντησε ότι θεωρεί απόλυτα φυσιολογικό το ποσό των 2.000 ευρώ!!!
(Αν κάποιος υπολογίσει την διάρκεια της παρουσίασης, που ήταν γύρω στα 15 λεπτά, βγάζει εύκολα την σχέση χρημάτων και χρόνου απασχόλησης: Για κάθε λεπτό παρουσίασης, η κα Κυρούση αμείφθηκε με περίπου 135 ευρώ!
Σίγουρα διόλου κακή αμοιβή εργαζόμενου, για...... την Πάτρα της ανεργίας και της ανέχειας…)
Πάντως οι διαμαρτυρίες των μελών του Δ.Σ της ΚΔΕΠΑΚ, δεν περιορίστηκαν μόνο στην εξωπραγματική αμοιβή της παρουσιάστριας, αλλά επεκτάθηκαν και στο τομέα των πυροτεχνημάτων και του χαρτιού που εκτοξεύθηκε κατά την Τελετή Έναρξης.
Σύμβουλοι, υποστήριξαν ότι μπορεί μεν να ήταν οικονομικά η πιο συμφέρουσα προσφορά αυτή που τελικά προκρίθηκε, αλλά το αποτέλεσμα δεν ανταποκρίθηκε στις προδιαγραφές που είχαν τεθεί.
Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε, ότι τόσο τα πυροτεχνήματα ήταν ισχνά και λιγότερα σε σχέση με παλαιότερα έτη, αλλά και ότι η ποσότητα του χαρτιού που εκτοξεύθηκε, σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρινόταν στην προσφορά που είχε δοθεί από τον μειοδότη του διαγωνισμού.
Πάντως ιδιαίτερη αίσθηση έχει προκαλέσει το γεγονός, ότι για πρώτη φορά στα χρονικά, ακόμα και η «Χρυσή Αυγή» ενεπλάκη στο Πατρινό Καρναβάλι:
Αφορμή στάθηκε η αποστροφή της Ζακελίνας Κυρούση στην αφγανική γλώσσα, η οποία έφερε την υπογραφή της και την συναίνεση του Προέδρου της ΚΔΕΠΑΚ, Στάθη Χρυσικόπουλου.
Θυμίζουμε, ότι όπως έχουμε ήδη αποκαλύψει, τα αρχικά κείμενα του δημοσιογράφου Κωνσταντίνου Μάγνη που είχε στα χέρια της η Ζακελίνα Κυρούση, παραλλάχθηκαν με αποτέλεσμα ό,τι τελικώς ακούσαμε να μην έχει σχέση με την έμπνευση και την σκέψη του δημοσιογράφου.
Η «Χρυσή Αυγή», μέσα από το site που διατηρεί στο διαδίκτυο, παίρνει θέση για το ζήτημα που προέκυψε με την Αφγανική αποστροφή των κειμένων, θέτοντας για πρώτη φορά στην ιστορία του Πατρινού Καρναβαλιού, τέτοιο ζήτημα προς πολιτκή συζήτηση.
Είναι η πρώτη φορά που κείμενα Τελετής Έναρξης Πατρινού Καρναβαλιού, πυροδοτούν πολιτική αντιπαράθεση και θέτουν ζητήματα μεταναστευτικής πολιτικής προς συζήτηση.
Και όλα αυτά, γιατί κάποιοι από τον Δήμο και τους συνεργάτες τους, είχαν την έμπνευση να εμπλέξουν τους Αφγανούς και τους μετανάστες, σε ένα αμιγώς πολιτιστικό γεγονός χαράς και διασκέδασης,
Ήδη όπως μαθαίνουμε, πολλά μέλη του Δ.Σ. της ΚΔΕΠΑΚ, είναι έντονα ενοχλημένα, από την πρακτική και τις κινήσεις του Στάθη Χρυσικόπουλου, αρνούμενοι να συμπορευθούν με επιλογές του σε οικονομικά και προγραμματικό επίπεδο. 
Η συνέχεια προβλέπεται εξαιρετικά ενδιαφέρουσα...

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top