… 230 μετανάστες έχουν εγκατασταθεί σε χώρο της Νομικής Σχολής, με αίτημα να τους χορηγηθεί άδεια παραμονής στη χώρα μας, ενώ ακόμη 50 έχουν καταλάβει το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.”
“Εντολή να ληφθούν όλα τα μέτρα και να αποδοθούν οι ευθύνες" έδωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή για το θέμα της κατάληψης της Νομικής από μετανάστες.
«Η μετατροπή της Νομικής σε καταυλισμό μεταναστών είναι πέρα από τα όρια κάθε ανοχής», δήλωσε η κ. Διαμαντοπούλου και κάλεσε τις πρυτανικές αρχές «να πάρουν την πρωτοβουλία, να υπερασπιστούν την ακαδημαϊκή λειτουργία».
«Η προστασία του Πανεπιστημιακού Ασύλου είναι αποκλειστική αρμοδιότητα των Πανεπιστημιακών Αρχών», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσής, απαντώντας στις επικρίσεις για μη επέμβαση της αστυνομίας σχετικά με την κατάληψη της Νομικής.
Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι «ο υπάρχων νόμος, που ψηφίστηκε επί ΝΔ, προβλέπει συγκεκριμένες διαδικασίες για την άρση του ασύλου και αυτούς ακολουθεί η κυβέρνηση»
Είναι σχεδόν διασκεδαστικό!
Ο πρωθυπουργός ζητάει από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να ληφθούν μέτρα, η Υπουργός Παιδείας ζητάει από τις Πανεπιστημιακές Αρχές να υπερασπιστούν την ακαδημαϊκή λειτουργία, ο Παπουτσής περιμένει τις Πανεπιστημιακές Αρχές να κάνουν τη δουλειά, και ο Παπανδρέου τονίζει ότι εφαρμόζει το νόμο της ΝΔ!
Αυτή είναι η Κυβέρνηση, αυτός ο Πρωθυπουργός, αυτοί και οι Υπουργοί του.
Όλο και πλησιάζουμε στην ημέρα που..... η Αστυνομία θα αρνηθεί να εκτελέσει εντολές, μια και ουδείς αναλαμβάνει τις πολιτικές του ευθύνες.
Εκείνη την ημέρα θα πέσουν, όπως το ‘74 η «κυβέρνηση» Ανδρουτσοπούλου!
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top