Σε κανένα σημείο δε συμφώνησαν φαρμακοποιοί και υπουργείο Υγείας κατά τη σημερινή συνάντηση.
Στα περισσότερα από τα θέματα που συζητήθηκαν υπήρχε πλήρης διαφωνία, με σημεία αιχμής τα πληθυσμιακά κριτήρια για να ανοίξει ένα φαρμακείο και το ωράριο λειτουργίας.
Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου για Σάββατο, Δευτέρα και Τετάρτη και ότι το πληθυσμιακό κριτήριο από 1 φαρμακείο προς 1.500 κατοίκους, γίνεται 1 προς 1.000 κατοίκους.
Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεόδωρος Αμπατζόγλου προανήγγειλε κινητοποιήσεις μετά τη γενική συνέλευση τη Δευτέρα. Τόνισε ότι η κυβέρνηση δε σεβάστηκε τη συμβολή των φαρμακοποιών και την οικονομική αιμορραγία που υπέστησαν το 2010. Πρόσθεσε ότι μπαίνουμε σε κύκλο καταστροφής του ελληνικού φαρμακείου που βρίσκεται σε διωγμό. Κατέληξε λέγοντας..... "θα τα βρούμε στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια".
Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κώστας Λουράντος ανέφερε ότι εάν εφαρμοστεί η πλήρης απελευθέρωση του ωραρίου οι φαρμακοποιοί θα ανακαλέσουν της διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις και ο κόσμος θα ψάχνει να βρει φαρμακείο.
Τίποτα από όσα συμφωνήσαμε δεν είχε σχέση με αυτά που θα κατατεθούν, είπε. Αναρωτήθηκε μήπως κρύβονται συμφέροντα και θέλουν (η κυβέρνηση) να διαλύσουν τα φαρμακεία της γειτονιάς για να έρθουν άλλοι κολοσσοί να εξαλείψουν το επάγγελμα.
Το πολυνομοσχέδιο που θα αφορά και στην απελευθέρωση του επαγγέλματος του φαρμακοποιού, θα κατατεθεί στη Βουλή την ερχόμενη Τετάρτη.
(mediasoup.gr)
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top