(Του Ν. Νικολόπουλου, Βουλευτή Αχαΐας & Τομεάρχη Εργασίας της Ν.Δ.) 
Τι σημαίνει ακριβώς για τους πολίτες όλη αυτή η ατελέσφορη «Βυζαντινολογία» των εξεταστικών επιτροπών που καταλήγουν σε διαφορετικά πορίσματα και συμπεράσματα; Ποιους άραγε ευνοεί και καλύπτει όλη αυτή η ανώφελη τελικά διαδικασία, η οποία δεν καταλήγει ουσιαστικά πουθενά; Φυσικά και το σύστημα απόδοσης ευθυνών σε πολιτικά πρόσωπα πάσχει σε σημείο «που δεν πάει άλλο»!
Ωστόσο οι Έλληνες πραγματικά «εκρήγνυνται» με το γεγονός του «θαψίματος» όλων των υποθέσεων που μας ζημίωσαν ως χώρα και έθνος πρώτα οικονομικά και κυρίως ηθικά! Διότι δεν είναι μόνο τα λεφτά που χάσαμε ως οικονομία, αλλά πολύ περισσότερο η διαφθορά και η «βρώμα» που κυρίευσε τις ψυχές μας τα τελευταία τριάντα χρόνια. Συνεχή και καθημερινά χτυπήματα στην ευαισθησία και το φιλότιμο που ανέκαθεν είχε ο Έλληνας… Με απίστευτη βία και ένταση μας στέρησαν ένα από τα μεγαλύτερα προτερήματα μας. Την Τιμή μας για την οποία κάποτε (όχι πολύ παλιά) θυσιάζαμε και τη ζωή μας την ίδια!       
Το σκάνδαλο της Ζήμενς αποκαλύφθηκε στην Γερμανία από τον Τύπο το 2006. Μεταξύ του 2007 και του 2009 δημοσιοποιήθηκαν «σημεία και τέρατα». Τα μέσα διαδικτυακής ενημέρωσης «ξεσκέπασαν» δικογραφίες (γερμανικές, βεβαίως), πληροφορηθήκαμε (από ξένες πηγές) περί ποσοστών μίζας που αναλογούσαν, αποκαλύφθηκαν τα πάντα για τις συμβάσεις, τις απευθείας αναθέσεις, τις υπερτιμολογήσεις, τις ρουσφετολογικές σχέσεις, τις επεκτάσεις των συμβάσεων (που ακόμη συνεχίζονται!). Και τώρα τι; ….. Τίποτα;
Δηλαδή ακόμη και τρεις, πέντε ή εφτά εμπλεκόμενοι πρώην Υπουργοί παραπεμφθούν, το Ελληνικό Δημόσιο, δηλαδή ο Ελληνικός λαός θα πάρει τα λεφτά του και την ηθική του αποκατάσταση πίσω;
Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό πως κάποιοι «ξεσκίζοντας» στην κυριολεξία πάνω από το μισό Ποινικό Κώδικα επί τουλάχιστον δύο δεκαετίες όχι μόνο θησαύρισαν μέσω των αμαρτωλών συμβάσεων, αλλά πολύ περισσότερο μέσω των συμβάσεων αυτών, οι βαριά φορολογούμενοι Έλληνες χρηματοδότησαν τη δημιουργία επιχειρηματικών «Κολοσσών» που μας έχουν «φορτωθεί στο σβέρκο» και έχουν μετατραπεί στους βασικούς φορείς πίεσης για τη διαμόρφωση της πολιτικό-οικονομικής πραγματικότητας στη πατρίδα μας.  
Κατά συνέπεια το σαφές..... και διάφανο συμπέρασμα είναι πως οι Έλληνες ως άνθρωποι, πολίτες και κοινωνία υπέστησαν μια τρομερή και διαρκή ληστεία, στην οποία φυσικά υπήρχε και συνεργασία «εκ των έσω». Αν υποθέσουμε πως ο «εκ των έσω» συνεργάτης ήταν ο πολιτικός που «τα πήρε» και μένει ατιμώρητος,  αυτό δεν αθωώνει διόλου τον ΛΗΣΤΗ που πήρε τη σύμβαση χρεώνοντας «καπέλο» που κυμαινόταν από 10% και έφθανε έως 80% της όλης σύμβασης!
Αυτά ακριβώς λοιπόν είναι τα ποσά που το Ελληνικό Δημόσιο δύναται και οφείλει να διεκδικήσει δικαστικά από όλους αυτούς τους ομίλους-κολοσσούς σαν τη Ζήμενς που καταδυνάστευσαν τους κόπους των Ελλήνων πολιτών και υποθήκευσαν το μέλλον των αγέννητων παιδιών αυτής της χώρας. Θα πρέπει να προσφύγει η χώρα μας με αγωγές όχι μόνο στα Ελληνικά Δικαστήρια, αλλά και σε αυτά των Η.Π.Α, τα οποία δικάζουν και ποινικές κυρώσεις για υποθέσεις απάτης και διαφθοράς.   
Ας μην ξεχνούμε πως όχι μία, όχι δύο, αλλά δεκαεπτά χώρες έχουν λάβει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ αποζημίωση από τη Siemens για το σκάνδαλο των «μαύρων» ταμείων (400 εκατ. δολάρια οι ΗΠΑ, 400 εκατ. ευρώ περίπου η Γερμανία, επίσης η Ρωσία, η Αργεντινή, το Κουβέιτ, το Μπαγκλαντές). Στην Ελλάδα γίνεται λόγος ότι οι αποζημιώσεις θα αγγίξουν την κλίμακα μισής ντουζίνας δισεκατομμυρίων ευρώ…  
Σε άλλες χώρες, οι υπεύθυνοι έχουν πάει ήδη φυλακή και η Ζήμενς προέβηκε σε αποζημιώσεις των κρατών αυτών. Στην Ελλάδα δεν έχει καν προσδιορίσει το κράτος το ύψος της ζημίας, δεν έχει αναθέσει καν σε εμπειρογνώμονα την εκτίμηση του ύψους της ζημίας για το σύνολο των αναφερόμενων ως σκανδαλωδών συμβάσεων της Ζήμενς. Στην Ελλάδα ακόμη και σήμερα η Ζήμενς παίρνει δουλειές σαν να μην έγινε τίποτα, όπως η παραγγελία 2 εκ. ευρώ που πήρε από την ΔΕΗ μέσα στον Δεκέμβριο για ρυθμιστές τάσεως!
Προτρέπω λοιπόν σήμερα κιόλας τον Υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου να σχηματίσει κλιμάκιο του Σ.Δ.Ο.Ε. που να αποτελείται τουλάχιστον από δέκα στελέχη (τα καλύτερα και εμπειρότερα) που να ερευνήσει όλες τις συμβάσεις της Ζήμενς – Ελληνικού δημοσίου από το 1987 έως σήμερα. Προτρέπω τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη να σχηματίσει κλιμάκιο της νεοσύστατης Οικονομικής Αστυνομίας που να αποτελείται από τουλάχιστον δέκα στελέχη (επίσης τα καλύτερα και εμπειρότερα). Προτρέπω τον κ. Παπουτσή να κάνει χρήση όλων των δυνατοτήτων και υπηρεσιών που του επιτρέπει η θέση του, ώστε να επιστρέψουν στην Ελλάδα όλοι οι φερόμενοι ως ένοχοι και εμπλεκόμενοι στην συγκεκριμένη υπόθεση, η οποία θα αποφέρει στη χώρα μας πολλά περισσότερα οικονομικά οφέλη από τις περικοπές στις συντάξεις των ηλικιωμένων συμπολιτών μας, ενώ επιτέλους θα αποδοθεί δικαιοσύνη!
Τα δύο αυτά κλιμάκια να «τρέξουν» δυο ξεχωριστές έρευνες με το ίδιο αντικείμενο, δηλαδή τις συμβάσεις Ζήμενς και για κάθε μία να βρίσκουν το πόσο υπέρ-τιμολογήθηκε (βάσει των διεθνών τιμών που υπήρχαν κατά την περίοδο υπογραφής), καθώς έτσι θα βρούμε ακριβώς τι μας χρωστάει η Ζήμενς και οι συνεργάτες της… και φυσικά αυτό θα το απαιτήσουμε εντόκως από την Ελληνική, την Ευρωπαϊκή και την Αμερικανική Δικαιοσύνη. Να καταλάβουμε πως αυτό που συνέβη στη χώρα μας είναι οικονομική τρομοκρατία. Ότι είναι αντίστοιχο με αυτό που συνέβη σε άλλες χώρες με τη Μαφία και το οργανωμένο έγκλημα. Συνεπώς αναλόγως πρέπει να το αντιμετωπίσουμε ως κρατική οντότητα.
Προτρέπω τέλος τον υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Καστανίδη άμεσα να σχεδιάσει, συντονίσει και εφαρμόσει όλες τις απαιτούμενες νομικές κινήσεις και διαδικασίες για την προώθηση της υπόθεσης που λέγεται «αποζημίωση του Ελληνικού Δημοσίου από τη Ζήμενς». Διότι η παραπομπή της συγκεκριμένης εταιρείας και των συνεργών της έχει καθυστερήσει απελπιστικά και ο μέσος Έλληνας είναι δικαιολογημένα «έξω φρενών»…
Επιτέλους πρέπει να επέλθει η κάθαρση και να η μεγάλη μας ευκαιρία!

1 σχόλια :

Ανώνυμος είπε... 26 Ιανουαρίου 2011 - 5:10 μ.μ.

Μπράβο για το άρθρο! Να γίνουν άμεσα οι ενέργειες να αποζημειωθεί το Ελληνικό Δημόσιο από τη Ζήμενς. Να πιέσουν και άλλοι πολιτικοί στην κατεύθυνση που δείχνει ο Νικολόπουλος. Επιτέλους!

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top