Υπάρχουν σχέδια για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, παραδέχεται η γερμανική πλευρά, επιβεβαιώνοντας σωρεία δημοσιευμάτων των τελευταίων ημερών.
«Φαίνεται πως είναι αλήθεια ότι υπάρχουν τέτοιες προτάσεις καθώς τις διαβάζουμε και κυκλοφορούν στην Ευρώπη» δηλώνει ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, St. Seibert. Δεν υπάρχει έλλειψη συγκεκριμένων προτάσεων αλλά υπάρχει ανάγκη μιας συνολικής στρατηγικής. Και στη διαμόρφωση αυτής της στρατηγικής η γερμανική κυβέρνηση θα συμβάλει με τις δικές της δυνάμεις», πρόσθεσε ο Seibert.
Όπως έχει ήδη από την περασμένη εβδομάδα το www.bankingnews.gr αύριο η Γερμανίδα Καγκελάριος Α. Merkel θα έχει επαφές με τον πρόεδρο της Κομισιόν, J. Barroso. Η εν λόγω συνάντηση θεωρείται ιδιαιτέρως κρίσιμη, καθώς έχει ήδη αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τη Σύνοδο Κορυφής της 4ης Φεβρουαρίου.
Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν τάσσεται υπέρ της επέκτασης του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης.
Από την πλευρά του, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Q. Westervelle, σε νέες σημερινές του δηλώσεις, τάχθηκε κατά της διεύρυνσης του μηχανισμού στήριξης, προτρέποντας τις υπερχρεωμένες χώρες της Ε.Ε. να επαναφέρουν γρήγορα σε τάξη τα δημόσια οικονομικά τους.
«Η Καγκελάριος Μέρκελ κι εγώ καταστήσαμε σαφές ότι στην παρούσα φάση δεν τίθεται ζήτημα ενίσχυσης του μηχανισμού στήριξης», δήλωσε ο Γερμανός αξιωματούχος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Handelsblatt.
Κατά τον Westervelle δεν πρόκειται για κρίση του ευρώ αλλά για κρίση χρέους ορισμένων χωρών και το δίδαγμα είναι ότι πρέπει να τερματιστεί η αχαλίνωτη πολιτική χρεών των περασμένων ετών. Όπως αναφέρει για την τωρινή κρίση δεν ευθύνονται μόνον οι κερδοσκόποι, αλλά πρωτίστως οι χώρες οι οποίες άσκησαν κακή οικονομική διαχείριση.
O ίδιος σημειώνει, επίσης, ότι σωστά επέμεινε η γερμανική κυβέρνηση να μην εκδοθεί λευκή επιταγή για την Ελλάδα, αλλά να εξαρτηθεί η βοήθεια από αυστηρούς όρους.
(bankingnews.gr,   24-1-2011)
 Online-press: Πληθαίνουν συνεχώς τα δημοσιεύματα που μιλάνε για την αναδιάρθρωση του Ελληνικού χρέους. Δειλά -δειλά..... εκστομίζονται εκφράσεις αναδιάρθρωσης ακόμα και από επίσημα ελληνικά χείλη σαν να είναι κάτι απλό και ίσως και σωτήριο για την Ελλάδα!!  Συγχρόνως όμως η μηχανή προπαγάνδας του ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να ζεστάνει τον κόσμο του για πρόωρες εκλογές  με  κινήσεις αντιπερισπασμού όπως αυτή η σημερινή του Παμπούκη που θα ζητήσει λέει .....την επιστροφή χρημάτων από την Siemens!!! Πάντως για να καταλάβουμε πόσο θετική είναι μια αναδιάρθρωση χρέους σας παραθέτουμε το παρακάτω άρθρο του bankingnews που γράφτηκε σε ανύποπτο χρόνο και συγκεκριμένα στις 4 Ιουνίου 2010  με τίτλο θέματος:   
Αν η Ελλάδα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση χρέους, χρεοκοπήσαμε!
" Όλοι το έχουν αποκλείσει η Ελλάδα δεν θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση χρέους.
Το ΔΝΤ, η Κυβέρνηση, η ΕΕ όλοι συμφωνούν ότι η Ελλάδα δεν θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση χρέους.
Οι επενδυτές έχουν άλλη άποψη πιστεύουν ότι είναι υπαρκτό ενδεχόμενο όχι βεβαιότητα αλλά υπαρκτό ενδεχόμενο.
Το ερώτημα είναι αν υπάρξει αναδιάρθρωση χρέους τι θα συμβεί την Ελλάδα.
Παρουσιάζουμε ένα σενάριο την επόμενης μέρας μετά την ανακοίνωση της αναδιάρθρωσης. Τι θα μπορούσε να συμβεί;
Απόγευμα κάποιας Τρίτης η Κυβέρνηση ανακοινώνει ότι πρέπει να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους της αλλά όχι haircut μόνο επιμήκυνση.
Προκαλείται αναστάτωση στις αγορές.
Αν δεν έχουν κλείσει τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κατακρημνίζονται. Η Αμερική επίσης βυθίζεται.
Το ευρώ καταρρέει όλοι στρέφονται στο δολάριο για να διαφυλαχθούν, ο χρυσός σε νέα ιστορικά υψηλά.
Τετάρτη πρωί ο κόσμος πανικοβλημένος έξω από τις τράπεζες ζητά τις καταθέσεις του.
Ορατός ο κίνδυνος οι τράπεζες να μην μπορέσουν να εξυπηρετήσουν τις μεγάλες ανάγκες για εκταμιεύσεις και με απόφαση του κράτους τίθεται  όριο ανάληψης.
Οι δόσεις των δανείων δεν αποπληρώνονται, το σύστημα κλονίζεται, στεγνώνει η ρευστότητα από την αγορά.
Το XA καταρρέει οι μετοχές καταρρέουν μεγάλο το σοκ για το χρηματιστήριο.
Την πρώτη εβδομάδα οι τράπεζες αρχίζουν να κλονίζονται τότε το ΔΝΤ αποφασίζει να παρέμβει και σε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση αποφασίζεται η κρατικοποίηση τράπεζας ή τραπεζών.
Οι επιχειρήσεις ανακοινώνουν παύση πληρωμών στους εργαζομένους τους.
Υπό την κατακραυγή η κυβέρνηση καταρρέει, αναρχία επικρατεί στην χώρα.
Η Ελλάδα έδυσε και ο στόχος είναι πως θα ανατείλει κάτι νέο μέσα από τις στάχτες, μια νέα Ελλάδα με λιγότερα χρέη και με νέα νοοτροπία στους πολίτες της.
Το σενάριο που παρουσιάσαμε είναι προφανώς φανταστικό.
Δεν θα πρέπει να ανησυχείτε  καθώς τίποτε δεν θα συμβεί από αυτά.
Αν όμως η Ελλάδα πάει σε αναδιάρθρωση χρέους όλα αυτά που προαναφέραμε θα είναι πραγματικότητα και όχι φαντασία."

(bankingnews.gr - 04/06/10)
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top