Σε «πύλη» εισόδου στην ευρωπαϊκή αγορά για τις ιαπωνικές επιχειρήσεις, φιλοδοξεί να καταστεί η Βουλγαρία, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τη συνάντηση που είχε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός, Μπόικο Μπορίσοφ, με τον επικεφαλής του Συνδέσμου Ιαπώνων Επιχειρηματιών (Nippon Keidanren) και πρόεδρο της Sumitomo Chemical, Χιροσάμα Γιονεκούρα.
Σε ανακοίνωση της Υπηρεσίας Τύπου της βουλγαρικής κυβέρνησης τονίζεται ότι, ο κ. Μπορίσοφ κάλεσε τις ιαπωνικές επιχειρήσεις να εισέλθουν στη βουλγαρική αγορά, κυρίως, ως παραχωρησιούχοι σε έργα λιμενικών υποδομών.
Οι ιαπωνικές εταιρίες εξετάζουν τις ευκαιρίες μεταφοράς των φορτίων τους μέσω των βουλγαρικών λιμένων στη Μαύρη Θάλασσα και των λιμένων στο Δούναβη, καθώς επίσης και τη δυνατότητα ανάπτυξης κέντρων logistics, προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.
Ο κ. Μπορίσοφ χαρακτήρισε τη Βουλγαρία ως ένα πολύ καλό σημείο εισόδου (των ιαπωνικών εταιριών) στην κοινή, ευρωπαϊκή αγορά και παρουσίασε στο συνομιλητή του, το ευνοϊκό και ταυτόχρονα ελκυστικό φορολογικό και νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει για τους επενδυτές.
Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός υπογράμμισε..... την ανάγκη υλοποίησης επενδύσεων, με στόχο την ανάπτυξη των υποδομών στα λιμάνια των πόλεων Μπουργκάς και Βάρνα και πρόσθεσε ότι και τα δύο έχουν πολύ καλή πρόσβαση στο εθνικό οδικό δίκτυο. Μάλιστα, η ολοκλήρωση των εργασιών κατασκευής του αυτοκινητοδρόμου «Τράκια» το 2012 εκτιμάται ότι θα συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη των δικτύων σύνδεσης με την Ευρώπη.
Από την πλευρά του, ο κ. Γιονεκούρα καλωσόρισε τις προοπτικές βελτίωσης των υποδομών μεταφορών στη Βουλγαρία, επισημαίνοντας ότι αποτελούν στοιχεία με ιδιαίτερο βάρος για τους Ιάπωνες επενδυτές.
(kathimerini.gr) 


Online-press: Τα μαθες τα νέα πατέρα;
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top