Την έκρηξη του γενικού γραμματέα Αθλητισμού Πάνου Μπιτσαξή προκάλεσε ένα... ασυνήθιστο αποτέλεσμα ποδοσφαιρικού αγώνα. Σε επίσημο διεθνές τουρνουά στη Μάλτα μεταξύ ερασιτεχνικών ομάδων περιφερειών, το 7ο UEFA Region’s Cup, η μεικτή της ΕΠΣ Φθιώτιδας ηττήθηκε με σκορ ... 14-1 από την γερμανική Βαρτεμπέργκιχερ. Ακριβώς δηλαδή με το σκορ το οποίο χρειάζονταν οι γερμανοί για να προκριθούν στον τελικό της διοργάνωσης!
Μάλιστα, το ματς παρωδία στο 81ο λεπτό ήταν μόλις... 7-1 υπέρ των Γερμανών. Ωστόσο οι τελευταίοι φόρτσαραν στα τελευταία εννέα λεπτά της αναμέτρησης και έβαλαν σε αυτά άλλα ...7 τέρματα, κερδίζοντας τελικά την ελληνική ομάδα με 14-1, ακριβώς δηλαδή με την διαφορά που ήθελαν (αφού ακόμα και στο 13-1 αποκλείονταν). Το πιο ενδιαφέρον; Ο επικεφαλής της ελληνικής αποστολής στη Μάλτα και πρόεδρος της ΕΠΣ Φθιώτιδας Δημήτρης Κουτρουμάνος προσπάθησε να δικαιολογήσει το αποτέλεσμα, λέγοντας ότι έφταιξε η ...κούραση των παικτών αλλά και η ανωτερότητα των αντιπάλων!
Η μεικτή ομάδα της ΕΠΣ Φθιώτιδας πήρε το εισιτήριο από την Ελλάδα για να συμμετάσχει στην διοργάνωση κερδίζοντας σε προκριματικό την ΕΠΣ Λάρισας με 4-1. Στο τουρνουά έφερε ισοπαλία 0-0 με την εκπρόσωπο της Μάλτας και ηττήθηκε με 3-1 από την ισπανική Γκαλέγκα. Έτσι δεν είχε πλέον ελπίδες πρόκρισης στο τρίτο ματς με την γερμανική ομάδα. Ουσιαστικά όμως ούτε οι Γερμανοί ήλπιζαν σε πρόκριση αφού χρειάζονταν νίκη με 13 γκολ διαφορά, την οποία ως εκ θαύματος κατάφεραν να πετύχουν.
Η απίστευτη ιστορία βγήκε στο φως της δημοσιότητας από την εφημερίδα «Εξέδρα» και αργά το βράδυ της Τρίτης προκάλεσε την οργή του Πάνου Μπιτσαξή, ο οποίος έστειλε οργισμένη επιστολή στον πρόεδρο της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο χαρακτηρίζοντας το ματς «αυταπόδεικτα προσυνεννοημένο» και ενημερώνοντας παράλληλα ότι κόβει άμεσα την επιχορήγηση προς την ΕΠΣ Φθιώτιδας.
«Έκπληκτος και άναυδος πληροφορήθηκα από το δημοσίευμα το οποίο σας αποστέλλω, το θέμα με την ΕΠΣ Φθιώτιδας. Αν αληθεύουν τα όσα αναφέρει το δημοσίευμα, πρόκειται για περίπτωση πρωτοφανούς δυσφήμισης του αθλήματος, καταρράκωσης κάθε έννοιας ευ αγωνίζεσθαι σε διεθνές περιβάλλον και αυταπόδεικτης προσυνεννόησης», σημειώνει ο κ. Μπιτσαξής στην επιστολή του, και προσθέτει: «Είμαι βέβαιος ότι η ΕΠΟ θα διερευνήσει το θέμα με ιδιαίτερη προσοχή και θα μας ενημερώσει σχετικά με τις όποιες αποφάσεις των οργάνων της. Με λύπη οφείλω να σημειώσω ότι κάθε κρατική επιχορήγηση προς την ΕΠΣ Φθιώτιδας αναστέλλεται μέχρι την πλήρη εκκαθάριση του θλιβερού αυτού ζητήματος».
(star.gr)
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top