Ηχηρότατη παρέμβαση, με το βλέμμα στο μέλλον της Κεντροδεξιάς, αλλά και το μυαλό στο σήμερα, έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News», αλλά και με κουβέντα που είχε με δημοσιογράφους.
Ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος της Νέας Δημοκρατίας σεργιάνισε σε δυο επίπεδα πολιτικής στόχευσης, που δείχνουν ξεκάθαρα και τη στρατηγική που σκοπεύει να ακολουθήσει το επόμενο διάστημα: Απ’ τη μία, όρισε ως στόχο της γενιάς του, των νεώτερων δηλαδή στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, την επίτευξη της επανένωσης του χώρου της Κεντροδεξιάς, που παρουσιάζει σήμερα αμυχές, λόγω του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού και της Δημοκρατικής Συμμαχίας, της Ντόρας Μπακογιάννη.
Ταυτόχρονα όμως, και αυτός είναι ο δεύτερος πυλώνας της στρατηγικής του, δεν δίστασε να αγγίξει το θέμα που «καίει», δηλαδή, την ίδρυση νέου πολιτικού φορέα από την αδελφή του, Ντόρα Μπακογιάννη. Και, ενώ μέχρι πρότινος η ρητορική του Κυριάκου Μητσοτάκη επικεντρωνόταν στη δική του παραμονή στη Νέα Δημοκρατία, σε πείσμα της εξόδου της αδελφής του, αυτή τη φορά, προχώρησε ένα βήμα παραπέρα. Χαρακτήρισε λάθος την κίνηση της Ντόρας Μπακογιάννη να ιδρύσει κόμμα στην παρούσα πολιτική και κοινωνική συγκυρία, και υπογράμμισε ότι η εκλογική βάση της Νέας Δημοκρατίας θα την ήθελε να δίνει μάχες εντός των γραμμών της Παράταξης.
Με όσα είπε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης όρισε το περίγραμμα μιας ατζέντας για το μέλλον. Και άνοιξε την πόρτα. Τόσο για το μέλλον της Κεντροδεξιάς, όσο και για την επιστροφή της Ντόρας Μπακογιάννη «στο μαντρί»!
( του Εμμανουήλ Ζερβού - statesment.gr)
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top