Το παρακάτω κείμενο είναι από ανάρτηση του αξιόπιστου και αποκαλυπτικού blog,  olympia.gr στις 2 Σεπτεμβρίου 2010 (πριν 3, 5 μήνες δηλαδή ) με τίτλο : "Ορισμένοι ζουν με την ψευδαίσθηση ότι η Κίνα συγχωρεί…". Διαβάστε το προσεκτικά..... :

Έχουμε γράψει και στο παρελθόν για τη νοοτροπία και τη μεθοδολογία της υπερδύναμης η οποία μπορεί να μεσουρανεί στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, χωρίς όμως να έχει μεταβάλλει την φύση της διακυβέρνησης στα Δυτικά πρότυπα.
Η αυστηρή πειθαρχία που αντικατέστησε την Μαοϊκή υπακοή έφερε αυτούς τους ρυθμούς ανάπτυξης συνδυασμένους όμως με τον ολοκληρωτικό κομματικό έλεγχο πίσω από το προσωπείο της “Ελεύθερης αγοράς”. Ο αναμορφωτής της Κίνας, Ντενγκ Ξιαοπίνγκ έβαλε την πινελιά που έλειπε για να γίνει η Κίνα πραγματική υπερδύναμη. Το ηθικό – ιδεολογικό υπόβαθρο του πολίτη σε σχέση με την προσωπική κοσμοθεωρία που ταυτιζόταν με τη νέα στόχευση της ηγεσίας.
Πίσω λοιπόν από τις όποιες λυκοφιλίες, η ρήξη Κίνας – ΗΠΑ είναι δεδομένη. Όπως είχαμε αποκαλύψει στο παρελθόν, τα φυντάνια των democrats έφτιαξαν την ωρολογιακή βόμβα των τοξικών ομολόγων με σκοπό να σκάσει σε Κινέζικα χέρια. 24 μήνες πριν την κατάρρευση της Lehman brothers, υπήρξε μία συντονισμένη προσπάθεια για ανταλλαγή του ομολογιακού χρέους των ΗΠΑ που βρίσκεται στα χέρια των Κινέζων, με τα τοξικά ομόλογα, προσφέροντας μάλιστα απίστευτες αποδόσεις.
Οι Κινέζοι βεβαίως δεν “αγόρασαν” με τα γνωστά αποτελέσματα. Σε αυτή την προσπάθεια συμμετείχαν όλες οι περσόνες του “παγκόσμιου δημοκρατικού μπλοκ”, όπως ο γραφικός (;) κύριος Σιώπα, νυν σύμβουλος της Ελληνικής κυβέρνησης.
Συμμετείχαν επίσης η Goldman Sachs, στυλοβάτης των κυβερνητικών επιλογών Παπακωνσταντίνου από την εποχή των μυστικών δανείων Σημίτη, που επανεμφανίστηκε δυναμικά με την αποτροπή εισόδου των Κινεζικών κεφαλαίων προς όφελος του Μνημονίου. Της υποδούλωσης της Ελλάδας δηλαδή στο Αμερικανογερμανικό κεφάλαιο με τους γνωστούς λεόντειους όρους.
Οι ίδιες “προσωπικότητες” δηλαδή που παρήλαυναν στην Κίνα ψάχνοντας να βρουν επίορκους λειτουργούς για να τους φορτώσουν τα “τοξικά”, ήταν αυτές που παρέλασαν με την έλευση του ΓΑΠ στην εξουσία για να βρουν “χαλαρούς” Έλληνες ώστε να προωθήσουν την πραμάτεια τους. Εδώ τα κατάφεραν.
Στην Κίνα βρήκαν ελάχιστους όπως ο κεντρικός τραπεζίτης της Κίνας Ζου Ξιαοχουάν, που ζημίωσε την χώρα του με απώλειες ύψους 430 δισεκατομμυρίων δολαρίων οι οποίες προέκυψαν από την λανθασμένη επένδυση μέρους των αποθεμάτων στις αμερικανικές στεγαστικές τράπεζες Φάνι Μέι και Φρέντι Μακ που κατέρρευσαν το 2008.
Αυτός ο κύριος λοιπόν είναι στη φωτογραφία μαζί με τον περιβόητο Schioppa, νυν σύμβουλο της κυβέρνησης Παπανδρέου.
Όπως γράφει το πολύ καλό ρεπορτάζ του STAR.gr ο Κινέζος αξιωματούχος φέρεται “εξαφανισμένος” σε διαρροές από Κινεζικες πηγές που όμως αποσύρονται σταδιακά απο το διαδίκτυο. Διαβάστε το ρεπορτάζ για λεπτομέρειες.
Αυτό που είναι δεδομένο είναι η παραδειγματική τιμωρία του αξιωματούχου. Όπως σε φυσικό επίπεδο ήταν δεδομένη η παραδειγματική τιμωρία όσων συνεργάστηκαν με τις διεθνείς μυστικές υπηρεσίες για να δημιουργήσουν την εξέγερση των Οϊγούρων. Στην δεύτερη περίπτωση βέβαια λίγα είναι γνωστά στην Δυτική κοινή γνώμη, αλλά οι υποκινητές πήραν ένα ασύμετρο μήνυμα για την Κινέζικη αποφασιστικότητα.
Σε τέτοιο βαθμό που αυτή τη στιγμή τρέμουν την Κινέζικη “εξωστρέφεια” σε πρακτικές επέμβασης που θα είναι εξ’ ίσου ολοκληρωτική. Σε τέτοιο βαθμό που κάποιες Ευρωπαϊκές σοσιαλιστικές κυβερνήσεις θα ψάχνουν για “συμβούλους“.

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top