Διαβάζουμε στο Antinews ότι ο Κώστας Μπακογιάννης κατέθεσε μήνυση και αγωγή εις βάρος του ιστολογίου για αναφορές περί δώρων από τη Siemens. Για το θέμα της φωτογραφίας, το θεωρούμε αστείο και δεν θα το αναφέρουμε καν, μπορείτε εσείς όμως να διαβάσετε όλο το ιστορικό εδώ.
Το νομικό σύστημα δίνει το δικαίωμα στον οποιονδήποτε να καταφύγει στη δικαιοσύνη έναντι όποιου πιστεύει ότι τον διαβάλλει. Όταν όμως είσαι δημόσιο πρόσωπο και ξεκινάς την πολιτική σου καριέρα, κρίνεσαι με διαφορετικό τρόπο από τον κοινό θνητό για την χρήση των νομικών σου δικαιωμάτων.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση λοιπόν, ο κύριος Μπακογιάννης θεώρησε προσβλητική την αναφορά περί δώρων από την εταιρεία Siemens. Όταν λέμε δώρων, εννοούμε κυριολεκτικά αποχυμωτές, στίφτες κλπ. Όχι “δώρα” τύπου Μαντέλη ο οποίος έχει ήδη οδηγηθεί στην δικαιοσύνη.
Εδώ λοιπόν εγείρεται ένα τεράστιο ερωτηματικό: Πριν από λίγους μήνες, η εφημερίδα “Πρώτο Θέμα” είχε υποστηρίξει ότι υπήρχε σχέση του κυρίου Κώστα Μπακογιάννη με κατηγορούμενο ως μέλος της εταιρείας δολοφόνων που εκτός από δουλεμπόριο, φόνους, εκβιασμούς, ξυλοδαρμούς μεροκαματιάρηδων μπροστά στα ανήλικα παιδιά τους, ήταν ο παρακρατικός κρίκος για το ρήμαγμα των δημοσίων ταμείων μέσω υπεργολαβιών, υπεργολαβίες του δημοσίου με κλεμμένα μέσα και ανασφάλιστη εργασία. Μιλάμε για πραγματική μαφία (η περίπτωση εδώ: ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ: Η ισχυρή Ελλάδα του Σημίτη. Αίμα και πλιάτσικο με υπουργικές αποφάσεις. Οι βλαστοί του τρόμου πνίγουν και σήμερα τη δημοκρατία.).
Κατά την ταπεινή μας άποψη, αυτή η μομφή είναι η χειρότερη που μπορεί να αποδοθεί σε δημόσιο πρόσωπο την εποχή που ζούμε. Πρόκειται για έσχατη προσβολή, συκοφαντία, ακόμα..... και για ευθεία στοχοθέτηση σε περίπτωση κοινωνικής έκρηξης.
Ο κύριος Κώστας Μπακογιάννης, σε αυτή την εγκληματική δημοσίευση (εγκληματική για τον ίδιο εάν ισχύει, για την εφημερίδα εάν είναι ψευδής), απάντησε με αρκετά έξυπνο και ήπιο τρόπο. Με μία χιουμοριστική επιστολή την οποία μάλιστα είχαμε θεωρήσει ευφυέστατη και τον συγχαρήκαμε:Άπαιχτη η επιστολή Κώστα Μπακογιάννη στο Πρώτο Θέμα.
Τώρα όμως, σε δημοσιεύματα για καφετιέρες, απαντά με προσφυγή στην δικαιοσύνη. Δηλαδή σε κατονομάζουν συνεργάτη της μαφίας και της σήψης και απαντάς με …χιούμορ, ενώ από την άλλη εξαπολύεις μηνύσεις για …σετ φοντύ. Γεγονός πάρα πολύ περίεργο.
Το πιο περίεργο όμως είναι ότι την ίδια στιγμή, η κυρία Μπακογιάννη εξαπολύει ολομέτωπη επίθεση στον εκδότη του Πρώτου Θέματος για τα 5,5 εκατομύρια Ευρώ, θέτοντας τον ως υπόδειγμα φοροδιαφυγής, διαπλοκής και σηπεδώνας. Ένας λόγος παραπάνω για να τον λιώσεις στις μηνύσεις εάν θεωρήσουμε ότι η επίθεση γίνεται με ειλικρινές ενδιαφέον για την πατρίδα και την δημοκρατία.
Άρα;
Μήπως έχουμε να κάνουμε με μία θεατρική παράσταση αμοιβαίας διαφήμισης; Θα το διαπιστώσουμε σύντομα θέτοντας υπ’ όψιν της κυρίας Μπακογιάννη μία θεωρία για την προέλευση των 5,5 εκατομυρίων στην οποία εμπλέκονται πρώην συμμαθητές της, Παναμάδες, Offshore, “σύμβουλοι” και τ. πρέσβης των ΗΠΑ.
Εκεί θα δούμε τις πραγματικές προθέσεις. 
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top