Ο Κώστας Σημίτης αρθρογραφεί και παρεμβαίνει στις πολιτικές εξελίξεις, μετά από μακρά σιωπή, που ενδεχομένως να είχε σχέση με την ενασχόλησή του με την οινοποιεία. Εν τω μεταξύ, και πριν λάβουν γνώση του άρθρου του στην Κυβέρνηση, στο υπουργικό συμβούλιο εμφανίζονται δύο τάσεις. Η πρώτη περιλαμβάνει αυτούς που πίνουν για να ξεχάσουν τις προεκλογικές υποσχέσεις, και η δεύτερη αυτούς που πίνουν για να γιορτάσουν την επιτυχία τους. Σε κάθε περίπτωση βαδίζουν και παραμιλούν.

Η Κυβέρνηση τρεκλίζει, ενώ η Ελλάδα θυμίζει «μεθυσμένη πολιτεία». Και να σκεφθείτε ότι οι περισσότεροι δεν έχουν δοκιμάσει το «Κτήμα Σημίτη». Μόλις το κάνουν, δηλαδή πιουν ένα ποτηράκι «Κτήμα Σημίτη» και διαβάσουν το άρθρο του, είναι βέβαιο ότι θα αρχίσουν όλοι μαζί να τραγουδούν: «Λίγο κρασί, λίγη θάλασσα(τα έχουν κάνει «θάλασσα») και το αγόρι τους (δηλαδή τον Σημίτη).

Όσο για τον Γιώργο Παπανδρέου, πυκνώνουν οι πληροφορίες και τα δημοσιεύματα που τον φέρουν να προτείνεται τον Μάρτιο για Γενικός Γραμματέας στον ΟΗΕ. Δεν γνωρίζω αν ήταν μεθυσμένος αυτός που έγραψε το ρεπορτάζ, ή κάνει πλάκα παίζοντας με τον «πόνο» του πρωθυπουργού. Δεν γνωρίζω, επίσης, αν «Θα τον μεθύσουμε τον ήλιο (του ΠΑΣΟΚ) σίγουρα ναι», αλλά όπως και να’ χει θα τον «γλεντήσουμε τον φίλο, σίγουρα ναι». Τώρα αρχίζουν τα γλέντια…

(statesmen.gr)

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top