(του Χάρη Παυλίδη)
Πάλι τα έσπασαν, πάλι τα έκαψαν, πάλι τρομοκράτησαν, πάλι τους ανεχθήκαμε, πάλι τους αφήσαμε, πάλι δεν αντιδράσαμε. Συνηθίσαμε! Έγιναν όλοι αυτοί μέρος της καθημερινότητάς μας. Μια κοινωνία υποταγμένη σε εκβιαστές και βιαστές, με πολίτες θεατές ενός ανορθόδοξου πολέμου ανάμεσα σε μια κυβέρνηση που βλέπει αριθμούς και κάποιων δήθεν οργισμένων και αγανακτισμένων «πολιτών» που απαντά με βία. Όλοι αυτοί που μετέτρεψαν μια ειρηνική διαδήλωση διαμαρτυρίας σε πόλεμο δεν είχαν στόχο την Κυβέρνηση. Αυτή, από σήμερα θα δείχνει με το δάχτυλο την Αντιπολίτευση ως αποκλειστικά υπεύθυνη για τα έκτροπα. Είναι βέβαιο ότι θα σπεύσει να εκμεταλλευθεί τα γεγονότα, ώστε να στρέψει τους εμπόρους και τους νοικοκυραίους εναντίον όλων όσοι αντιστέκονται.
Οι τραμπουκισμοί θα αποτελέσουν το τέλειο άλλοθι για την Κυβέρνηση, η οποία σε κάθε ευκαιρία θα φροντίζει να το αναδεικνύει, προκειμένου να φοβίσει. Μέχρι του σημείου να εκφυλλισθούν οι διαδηλώσεις και να καμφθεί το φρόνημα-όσο απέμεινε- του λαού.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι βέβαιο ότι θα επενδύσει στην αγανάκτηση όλων εκείνων που βλέπουν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται, που βλέπουν τα μαγαζιά τους να καταστρέφονται, που τέλος πάντων ταλαιπωρούνται καθημερινά στους δρόμους. Πιστεύει ότι, και λόγω εορτών, η κατάσταση θα εκτονωθεί μόλις ψηφισθεί και το τελευταίο νομοσχέδιο του… συμβολαίου που έχει υπογράψει με την τρόικα.
Ως ΠΑΣΟΚ, θεωρεί ότι γνωρίζει καλά το «μοντέλο πολίτη» που από το ’81 «κατασκεύασε» με κάθε λεπτομέρεια. Ωστόσο, της διαφεύγει μια λεπτομέρεια. Το «μοντέλο» να στραφεί εναντίον της, αφού οι «προδιαγραφές κατασκευής» του, περιείχαν προνόμια τα οποία τώρα τα παίρνει πίσω.
(statesmen.gr)
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top