Τα οικονομικά αδιέξοδα όπλισαν το χέρι δύο ανδρών, που έβαλαν τέλος στη ζωή τους, μέσα στους χώρους εργασίας τους, χθες, σε Αθήνα και Ηράκλειο Κρήτης. Η πρώτη περίπτωση αφορά επιχειρηματία που διατηρούσε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων επί της λεωφόρου Αλεξάνδρας στο ύψος των Εξαρχείων. Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν από το περιβάλλον του αυτόχειρα, ο άτυχος άντρας έδωσε τέλος στη ζωή του χθες το πρωί μέσα στο κατάστημά του, αφήνοντας πίσω του ένα σημείωμα στο οποίο εξηγούσε τους λόγους της πράξης του και έδινε οδηγίες σχετικά με την επιχείρησή του. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο αυτόχειρας φέρεται να αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα, τα οποία ξεκίνησαν όταν το κατάστημά του έγινε στόχος αναρχικών της περιοχής και πυρπολήθηκε δύο φορές, με αποτέλεσμα να υποστεί τεράστιες οικονομικές ζημιές. Τα χρέη σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση τον οδήγησαν σε αδιέξοδο.
Την ίδια μέρα, τέλος στη ζωή του έθεσε και ένας 63χρονος στο Ηράκλειο Κρήτης. Ο 63χρονος βρέθηκε νεκρός στον χώρο που εργαζόταν, ενώ, όπως φαίνεται, αφορμή για την πράξη του στάθηκε η οικονομική ανασφάλεια, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, η επιχείρηση στην οποία δούλευε επρόκειτο να βάλει λουκέτο. Η αστυνομία απέκλεισε το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας.
«Τα οικονομικά αδιέξοδα οδηγούν σε απόγνωση τις ευάλωτες ομάδες. Ο αριθμός των αυτοκτονιών και των παρ’ ολίγον αυτοκτονιών που δεν καταγράφονται από τις υπηρεσίες και τη στατιστική υπηρεσία είναι πολύ μεγάλος», σχολίασε ο Κυριάκος Κατσαδώρος, υπεύθυνος της Γραμμής Παρέμβασης για την Αυτοκτονία (1018), ο οποίος εκτίμησε ότι το φαινόμενο αναμένεται να ενταθεί.
(Kαθημερινή)
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top