Η Cyprus Action Network of America (CANA) για εκπαιδευτικούς και διαφωτιστικούς σκοπούς αποφάσισε να διαθέσει στο διαδίκτυο και στην ιστοσελίδα της, με την άδεια της συγγραφέως, το βιβλίο «Από την Ένωση στην Κατοχή» της ερευνήτριας/δημοσιογράφου και συγγραφέως από το Λονδίνο κας Φανούλας Αργυρού.
Το βιβλίο της κας Φανούλας Αργυρού με τίτλο «Από την Ένωση στην Κατοχή» κυκλοφόρησε στην Λευκωσία το 1995. Χρηματοδοτήθηκε από την. Α. Μ. τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου μ. κ.κ. Χρυσόστομο Α’ ο οποίος και το προλόγισε. Το προλόγισαν επίσης ο πρόεδρος και γραμματέας του προσφυγικού Σωματείου «Αδούλωτη Κερύνεια» (κ.κ. Μ. Λουλουπής και Ι. Σιεκέρσαββας) και ο φιλόλογος-ιστορικός κ. Πέτρος Παπαπολυβίου (νυν καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Κύπρου).
Το βιβλίο αυτό ήταν το δεύτερο από τα οκτώ μέχρι σήμερα της ερευνήτριας Φανούλα Αργυρού, και συμπλήρωνε το πρώτο με τίτλο « Ετσι κατέστρεψαν την Κύπρο». Αμφότερα αναφέρονται στα αποδεσμευμένα βρετανικά επίσημα αρχεία του Βρετανικού κράτους, και περιέχουν πρωτογενή στοιχεία για την τραγωδία της Κύπρου, τα οποία μελέτησε η συγγραφέας.  Σχέδια για διχοτόμηση, σχέδια για ομοσπονδία, χάρτες και λεπτομέρειες που για πρώτη φορά είχαν δεί το φως της δημοσιότητας τότε. Πως έβλεπαν οι Άγγλοι τον Ελληνισμό της Κύπρου, πως προσπάθησαν από πολύ νωρίς την δεκαετία του 1950 να αφελληνίσουν το λαό, πως βασίζονταν πάντοτε σε Κύπριους για να προωθούν τα σχέδιά τους, το ρόλο του ΑΚΕΛ στην Διασκεπτική του 1947, και πως τελικά από ένα αγώνα απελευθερωτικό για Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα η δίσμοιρη Κύπρος κατέληξε στην τουρκική κατοχή.

http://cyprusactionnetwork.org/yahoo_site_admin/assets/docs/Apo_ten_Enosis_ten_Katochi.348153720.pdf

  (www.cyprusactionnetwork.org)
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top