Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι δεν υπάρχουν διαφορές μεταξύ ανδρών και γυναικών στον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρονται στην επιχείρηση. Δεν θα συμφωνήσουμε! Οπως δεν συμφωνεί έρευνα του MSN Business,
το οποίο πήρε γνώμες από τους πλέον ειδικούς από το χώρο των επιχειρήσεων, της φυσιολογίας και της νευρολογίας.
Οι ειδικοί που μίλησαν στο MSN πιστεύουν ότι το γεγονός ότι άνδρες και γυναίκες είναι ίσοι, δεν σημαίνει ότι είναι ίδιοι. Αυτό σε κάποιο βαθμό αποδίδεται και στις ορμόνες, όπως η τεστοστερόνη, η οξυτοκίνη και τα οιστρογόνα.
Ειδικότερα:
*
Οι γυναίκες είναι πιο multitasking, δηλαδή μπορούν να ασχολούνται με περισσότερα πράγματα ταυτόχρονα. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι είναι πιο αποτελεσματικές σε όλα.
*
Οι άνδρες εστιάζουν την προσοχή τους κυρίως σε ένα πράγμα, το οποίο το έχουν συνδέσει με στόχους.
*
Οι γυναίκες συνήθως είναι πιο εύστροφες και πιο διαισθητικές. Αυτό έχει σχέση με το πλήθος των νευρικών ινών που συνδέει τα δύο ημισφαίρια του εγκεφάλου.
*
Οι άνδρες χρησιμοποιούν περισσότερο το δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου που σχετίζεται με δεξιότητες. Για το λόγο αυτό έχουν καλύτερη σχέση με τον χώρο και τον χρόνο.
*
Οι άνδρες αναλαμβάνουν μεγαλύτερα ρίσκα από τις γυναίκες.
*
Οι γυναίκες περιμένουν να τους δοθεί η ευκαιρία. Οι άνδρες την προκαλούν. Ποιο από τα δύο φύλα θα είναι εκμεταλλευθεί καλύτερα την ευκαιρία είναι άλλο θέμα.
*
Οι γυναίκες χρησιμοποιούν πιο πολύ τη λεγόμενη δημοκρατική η συμμετοχική ηγεσία. Οι άνδρες είναι πιο «αυταρχικοί».
*
Οι γυναίκες δαπανούν περισσότερο χρόνο σε θέματα σχέσεων παρά σε θέματα για την επιχείρηση. Αυτό είναι αποτέλεσμα του παραπάνω χαρακτηριστικού.
*
Οι άνδρες ζητούν ευκολότερα τη βοήθεια και τη συνεργασία εξωτερικών συμβούλων και εξειδικευμένων στελεχών.
*
Οι γυναίκες είναι καλύτεροι ακροατές. Οι άνδρες προτιμούν να δώσουν απαντήσεις και όχι να κάνουν ερωτήσεις. Ετσι, οι άνδρες εμφανίζονται πιο αποτελεσματικοί διότι δίνουν αμέσως λύσεις, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν κατανοήσει ακριβώς το πρόβλημα.
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top