Η λέξη «μυστικότητα» είναι αποκρουστική σε μια ελεύθερη και ανοικτή κοινωνία και είμαστε ως άνθρωποι φύσει-θέσει και ιστορικά αντίθετοι στις «μυστικές κοινωνίες» στους «μυστικούς σκοπούς» και στα «μυστικά σχέδια». Γιατί αντιτασσόμαστε παντού σ όλο το κόσμο σε κάθε απόλυτη και άσπλαχνη συνωμοσία που στηρίζεται πρωτίστως στη συγκάλυψη ,επεκτείνοντας, τη σφαίρα επιρροής της.
John F.Kennedy
Τα αρχαία γένη- έθνη  τα οποία θεμελίωσαν το σύγχρονο πολιτισμό, όπως οι Έλληνες και οι Εβραίοι, επιβίωσαν στη διάρκεια των αιώνων αντιμετωπίζοντας πανίσχυρους στρατιωτικά και πολιτισμικά εχθρούς συσπειρωμένα γύρω από τη γλώσσα , την ιστορική τους παράδοση και τη θρησκεία τους.
Στοιχεία , δηλαδή, που απέτρεψαν την αφομοίωση και απορρόφησή τους  προσφέροντας  στον δυτικό πολιτισμό όσον άφορα εμάς τους Έλληνες αν μη τι άλλο, τη Δημοκρατία και όσον αφορά τους Ισραηλίτες αν μη τι άλλο έναν Θεό.
Ένα Θεό, που προάγοντας τις αρχές της Δημοκρατίας των Ελλήνων προσπάθησε, πριν 2000 χρόνια,  να  διδάξει προς πάντα τα έθνη, την κατάργηση της δουλείας ,την ισότητα των δυο φύλων την και αναδιανομή του πλούτου προς όφελος των αδυνάτων
Ένα Θεό, που θανατώθηκε από τον Ρωμαίο κατακτητή και τους ντόπιους συνεργάτες του και όχι από τον εβραϊκό λαό.
Ένα Θεό που  τρομοκράτησε τόσο τον κατακτητή ώστε τον ανάγκασε να αναγράψει του  επί του σταυρού το περίφημο ΙΝΒΙ σε τρεις γλώσσες αραμαϊκή ,ελληνική και λατινική!
Ένα Θεό, που αναστήθηκε  και κυριάρχησε στις καρδιές των Ελλήνων δίνοντας στο αισιόδοξο και φιλόξενο έθνος μας τη δική του Ελληνορθόδοξη-Εκκλησία ( Greek-Orthodox την αποκκαλούν οι αγγλοσάξωνες) η οποία του χάρισε τη δυνατότητα να κυριαρχήσει στην Ανατολή δημιουργώντας την Βυζαντινή Αυτοκρατορία αλλά και να επιβιώσει στα χρόνια της μαύρης σκλαβιάς .
Όλες οι μεγάλες θρησκείες είναι..... φιλοσοφικά προσανατολισμένες στο καλό. Επειδή όμως, εκπροσωπούν  μεγάλα ανθρώπινα σύνολα που ζουν σε διαφορετικές γεωγραφικές και κοινωνικές συνθήκες,  εκφράζουν στους κόλπους τους και τις ιστορικές πολιτιστικές πολιτισμικές και πολιτικές αντιπαραθέσεις και αλληλο- επιρροές.
Στην ιστορική διαδρομή των μεγάλων δογμάτων η Ελληνορθόδοξη Εκκλησία είναι η μόνη που δεν κατέφυγε σε βίαιο προσηλυτισμό και δεν παρουσίασε ακρότητες όπως η Ιερά Εξέταση η Ιερούς Πολέμους ( σταυροφορίες-τζιχάντ)
Ως αναπόσπαστο τμήμα του ελληνικού λαού και της δημοκρατικής κοινωνίας μας, η Ελληνορθόδοξη εκκλησία έχει το δικαίωμα και επιβάλλεται και γνώμη να έχει και δημόσια να την εκφέρει. Διότι αποτελείται από σύνολο πιστών όπου ειδικά στην εποχή μας ακολουθούν με απόλυτα ελεύθερη βούληση το δόγμα της των οποίων τις ανάγκες και ανησυχίες οφείλει να εκφράζει και των οποίων την τύχη μοιράζεται και τα δεινά τους υφίσταται και θα  υποστεί στο μέλλον.
Τι είπε λοιπόν η Ιεραρχία της Ελλάδος που τόσο δυσαρέστησε τους κρατούντες ; Ότι «η χώρα είναι υπό κατοχή»;
Δεν είναι; Τότε τι  κάνει το ΔΝΤ εδώ; Μήπως αποφασίζουμε εμείς για το μέλλον και το παρόν μας;
Τι είπε; ότι «κινδυνεύει η εθνική μας κυριαρχία;». Δεν κινδυνεύει;  Τα σύνορα μας αμφισβητούνται;  Για το Αιγαίο δεν υπάρχουν κάποιοι που  σχεδιάζουν διχοτόμηση; Είναι ψέμα ;
Τι πρέπει να γίνει; Να χάσουμε το μισό Αιγαίο και κάποια νησιά για να εκμεταλλευτούμε το πετρέλαιο μας αν και εφ όσον βρεθεί;
Τι είπε ο Πειραιώς Σεραφείμ; . Ότι το Τραπεζικό Κεφάλαιο κερδοσκοπεί εις βάρος της οικονομικής κατάστασης της χώρας; Μα , η  ίδια η κυβέρνηση και η ΕΕ το καταγγέλλουν
Είπε ότι «υπάρχει ακραίος εβραϊκός εθνικισμός εκφρασμένος μέσα από τον σιωνισμό;». Μα, είναι γνωστό τοις πάσι  ότι υπάρχει! Όπως υπάρχουν ακραίοι εθνικιστές και στη δική μας κοινωνία και στη Βρετανία και στη Γαλλία και οπουδήποτε. Οι οποίοι ανάλογα με τη δύναμη και την επιρροή τους και συνωμοτούν και πράττουν.
Δεν ήταν προϊόν υπερεθνικισμού το μαρτύριο που υπέστη το εβραϊκό έθνος από  γερμανούς ακραίους εθνικιστές στο ολοκαύτωμα;
Απορίας άξια είναι, βέβαια, η αντίδραση της κυβέρνησης,εκλεγμένης από τους ψηφοφόρους του κόμματος του οποίου ο ιδρυτής και πατέρας του σημερινού πρωθυπουργού ήταν οικογενειακός και πολιτικός φίλος του Αραφάτ  σφοδρός πολέμιος της πολιτικής του Ισραήλ στην περιοχή, σύμμαχος του Ασσαντ του Καντάφι του Μουμπάρακ και όλου αυτού του ατέλειωτου κατάλογου αρχηγών κρατών  που εκλέγονται με ποσοστά κοντά στο 100% !
Ας αφήσουν λοιπόν κατά μέρος τις υπερβολές περί αντισημιτισμού και η κυβέρνηση και οι «Αχέπανς» και η εκκλησία της Αμερικής διότι εγείρουν υποψίες προθέσεων και σκοπιμότητας. Η εκκλησία της Ελλάδος ουδέποτε είχε ρατσιστική συμπεριφορά  με πρόσφατη απόδειξη την μουσική εκδήλωση στον ΄Αγιο Παντελεήμονα.
Η Εκκλησία της Ελλάδος (ως η μόνη καθ ύλη αρμόδια Εκκλησία ) ορθώς πράττει και οφείλει να διαφυλάσσει τις παραδόσεις, τη γλώσσα και τη θρησκεία του έθνους μας. Κι ας αντιληφθούν όλοι ότι  δεν είναι οι απόψεις της κυρίας Ρεπούση και των ομοίων της εκείνες που εκφράζουν τον Ελληνικό λαό.
Όσον αφορά την άποψη του παγκόσμιου εβραϊκού συμβουλίου ας του υπενθυμίσουμε ότι στην Εκκλησία της Ελλάδος ανήκει το σύνολο σχεδόν των Ελλήνων οι οποίοι συμπαραστάθηκαν συμπαρίστανται και θαυμάζουν τον αγώνα του ισραηλινού έθνους για  τη διαφύλαξη και ανάπτυξη της πατρίδας του, χαίρονται για την πρόσφατη συνεργασία του Ισραήλ με την Κυπριακή δημοκρατία  και επιδοκιμάζουν τον αγώνα της Ισραηλινής δημοκρατίας ενάντια στον  ισλαμικό φονταμενταλισμό.
(του  Δημήτρη Αθανασίου - statesmen.gr)
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top